CP1L encoder sorunu

malkafa

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Elimde CP1L serisi bir plc var. Yeni yeni çözüyorum ancak bir türlü enkoderle saydıramadım. Forumdaki örnekleri inceledim, kendi datasheetini inceledim. Ancak uygulamada hiç bir değer göremiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sanırım cevap biraz geç oldu.
öncelikle encoder tipiniz nedir?
eğer ttl 24 v dc encoder kullanıyor iseniz, encoder A ve B çıkışlarını CP1L 0.00 ve 0.01 inputlarına bağlayın. PRV komutunu açın ve PRV #10 #0 D0 şeklinde yazarak encoderi okuyabileceğiniz komutu yazın. Sonra setting den, Bult-in input a girerek '' use high speed counter 0 '' önündeki kutuyu işaretleyin, bundan sonra kutunun altındaki yazılar aktif hale gelecek, buradan Reset önündeki seçeneği '' Software reset '' , İnput setting önündeki seçeneği ise '' Differential phase input '' olarak işaretleyin. programı plc ye yükleyin ve plc enerjisini kesrek tekrar verin. Encoder ve plc enerji beslemesi doğru ise D0 dan encoder değerini okumaya başlayacaksın.
Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,929
Mesajlar
921,777
Kullanıcılar
451,101
Son üye
nst

Yeni konular

Geri
Üst