Rüzgar türbini için internette birçok örnek var türkçe sitelerdede var, ben genelde arabalardaki sarz dinamosunu söküp sargılarını modifiye ederek yapıldıklarını gördüm ve rüzgar türbünü işinin teferruatı çok invertörüydü depolayacak bataryasıydı regülatörüydü derken iyi bir uğraş gerektiriyor. Ben printer veya fotokopi makinasındaki motor ile ancak birkaç tasarruflu ampül yakılabileceği görüşündeyim bu motorların devir/dk sayısı kaç volt kaç amper ile çalıştıklarına bakarak elde edebileceğiniz teorik maksimum gücü bulabilirsiniz bununda yüzde yetmiş verimle sisteminizde kullanabileceğinizi varsaysak ki buda dediğime denk gelecektir. yani ne kadar güç üretmek istiyorsunuz (bütün evin elektriğini mi karşılayacaksınız yoksa aydınlatma yeterlimi? ve bulunduğunuz bölgede rüzgarın durumu nedir vs vs birçok etken üretimde rol oynayacak demek istediğim bu dala direk bir mühendislik açılıp 4 yıl okutulsa yeridir ama çalışan bir rüzgar türbini yapmakta imkansız değil dediğim gibi birçok örnek nette mevcut.
guçlu step motor tak en fazla 30-40 watt bulabılırsın hurdacıdan elektrik üretımıde yaklaşik okadar olur
Acaba hurdacı kardeşe bunu söylesem (40w step motor diye) bilir mi? Şimdi ben zaten bilmiyorum, resmen daha çaylak bile değilim ama hurdacıda bilmiyorsa muhtemelen ben ona bakarım, o'da bana bakar ) En iyisi şansımı denemek sanırım.
hem elektrik üreteceğım dıyorsun hemde malzemeyı tanımıyorum ben bişey soylımmı sana sen sevdadan vazgeç