şöyle söyleyim.
bu gün biraz kurcalama yaptım
fast ın dediği gibi ayarları yaparsam yani
max orta nokta minimum 220 110 300hz 150hz gibi
düşük devirlerde tork baya düşüyor hatta 4.5 amper çektiğini görüyorum çalışırken
bunu görebilmek için çalışırken yani dönerken mode tuşundan A ekranına geçerseniz görebilirsiniz.
ama
fabrika ayarları na yakın değerler olan yani,
01.03 de orta nokta frekansı 2.5 ayarladım (fabrikası 1.5)
01.04 de orta nokta voltajı 15 ayarladım (fabrikası 10)
01.06 min çıkış voltajı ise 8 ayarlı (fabrikası 10)
rampaları ise 3 ayarladım ama bana biraz hızlı geldi 4-5 yapılabilinir.
ben bu dediğim ayarlarda 3-4 ay kullandım hiç sorun olmadı
ayrıca motorun ilk dönmeye başladığı en düşün devirde döndürürken elle durdurmaya çalışın fast ın söylediği ayarlarda elle durdurabilirsiniz.
ama bu şekilde elle durdurmak imkansız. en düşük devirde 8-9A çektiğini gördüm ekranda.
yani şöyle düşündüm ben,
bu iş mili motorları motor miline bağlı fan ile soğutulmaya çalışılıyor yani hava soğutmalı.
hal böyle olunca düşük devirlerde çabuk ısınıp soğutamayacak fan.
ben zaten spindle alır almaz üstündeki o fanı söktüm (hem yüksek devirlerde gereksiz ses yapıyor)
pc fanlarından taktım hem de sessiz.
bu şekilde 3-4 aydır kullandım ısınma ve hata hiç almadım. bazen 8 saat aralıksız çalıştığı oldu. step motorlarım daha çok ısınıyor spindle dan
bir nevi fast ın söylediği ayarlar düşük devirde fazla akım çekmeyerek ısınmasını bir nevi önlemiş oluyor. ama motorun asıl istediğimiz torku düşmüş oluyor. 2.2kw seçmemizin asıl sebebi bu değil mi düşük devirlerde yüksek tork ?
not : alan adı kayıtlarındaki adreslere bakmayın benim de adresim var kıbrıs gözüküyor