Delta VFD EL sürücü OC hatası

Sanırım öyle. F.A.S.T'e soracağım tekrar emin olmak için. Hataya düşürme diğer bir yöntemle şöyle oluyormuş.

upload_2016-6-16_12-19-3.png
 
Fast'den baya yeni bilgiler aldım abi paylaşayım. Şimdi;

Motor akım değerini 07:01'den giriyoruz demiştik. Oradak değeri geçici olarak 3.3A yaptım.
06:03'de fabrika ayarlarına 0 yani kapalı. Yani öyle takılma filan olduğunda kesme vs yapmıyor normalde. Bunun aktif edilmesi elzem. O sebeple 06:02'yi de 2 olarak belirliyoruz.

Daha sonra 06:04 ayarı var. Bu ise bizim 07:01'de belirlediğimiz(3.3A) değerin % katı oluyor. Yani bu değeri %50 olarak ayarlarsak 3.3A+(3.3A*0.5)=5.2A gibi bir değere ulaştığında OL2 hatasına geçip çıkışı kesiyor.
Bu ayar fabrika ayarlarında %150, akım değerinde fabrika değerlerinde 11A değerinde.

Dolayısıyla ancak 11A+(11A*1.5)= 16.5A değerine gelince OL hatasına geçiyor. O da 06:03'de değer 0(pasif) değilse. Fabrika ayarlarında o da pasif.

Şimdi diyebilirsiniz ki koskoca delta cihazın max amperi olan 11A geçince illaki kesiyordur. yanlış düşünüyorsun! Ama bunu test etmek için 11A'lik akım çektirip sürücüyü denemek lazım. Ki bozulma riski de var. (Bir daha yakmayalım:) )

Daha sonra bir kaç deneme daha yaptım. Bu sefer 3.3A değerinin %10 aşacak şekilde ayarladım(min %10 ayarlanabiliyor). Teste başladım. Bu sefer 3.4A gibi bir değere gelince kesmesi gerekirken 2.2A kesti. Fakat motor ilk kalkışta yüksek Amper çektiği için gözlemleyemiyor olabilirim. Ya da %10 gibi bir hesaplamayı yapmak motorun ilk kalkış anında mümkün değil filan bilemiyorum. Cahiliyim.

Benim önerim şu, 07.00'daki akım değerini 6.5A ayarlayıp tork algılama değerini %50 yapmak. Yani 6.5A+(6.5A*0.5)=9.75A e gelince OL hatasına geçmesine ayarlamak. Bizim motorda zaten 9.8A.

Sizin de fikriniz nedir?
 
11 amperlik cihaz nasıl olacak da 16.5 amper üretince kesmeye girecek ??
deltaya sordun mu ?
 
Bilemiyorum abi ben de öğreniyorum:). Benim ki üretemediğinden bozuldu zaten diye düşünüyorum. Onların söylediğine göre bu arıza(IGBT) yüksek akım veya çıkışta kısa devrede olurmuş.

http://www.deltaotomasyon.com/viewtopic.php?f=18&t=12037&p=46020#p46020

buyur abi konu kilitlendi tam o noktada. Takdiri size bırakıyorum. Benim denediğim ayarlar bahsettiğim gibi. Senin ayarlar ile(orta nokta vs) 7A çekecek seviyeye getirdiğimde(düşük devir yüksek amper), limiti de 5A ayarladım %150'den sebep kesme yapmadığını gözlerimle gördüm. İstersen deneyebilirsin.

Onun dışında ben sürücüdeki RA ve RC role çıkışlarından E-STOP'a giriş yaptım. Sürücü OL veya herhangi bir hata verince bu çıkışlar tetiklenip CNC'yi de durduruyor. Bunun için 03:00'dan 8'i seçmek gerekiyor. CNC ile sıralı delik delerken hata verirse(uç takılıp kırmadığında) delik içinden çıkıp diğer deliği delmeye gitmeye çalışıyordu. Şimdi o durum olmayacak. Fena olmadı bu özellik tavsiye ederim..
 
tezat bir durum var. anlayamıyorum gene.
11 amperlik cihaz fazlasını üretirse zaten yanacak :D
 
Üretemiyor işte motorda talep ediyor ve yanıyor. İstersen kalınca bir uç ile alumiyuma çok hızlı daldırıp takıver:) Yansın.
 
konuya bodoslama gireceğim ama bize sürücü ayarlarını bu kadar detaylı yaptırmıyorlar. Bu ayarları ayarlamak ne gibi avantaj sağlıyor. Bende teco sürücü var bende bu ayarlamaları yapıyım diyorum ama nasıl yapacağımı anlamadım sankim
 
Üretemiyor işte motorda talep ediyor ve yanıyor. İstersen kalınca bir uç ile alumiyuma çok hızlı daldırıp takıver:) Yansın.

ben sana verdiğim bu ayarlarla dediğim gibi aylarca kullandım
aluminyumu peynir gibi kesiyorum hiç de sorun olmuyor
bak bu benim spindle

nasıl yapacağımı anlamadım sankim
fabrika ayarlarının üstüne max min ayarlarını ayarlasan yeterli
büyük bir çoğunluğu zaten giriş çıkış display ayarları falan
 
Yok abi denedim gece gece. Düşür devirde fabrika ayarında ucu kasten delme işinde taktım.(çok düşük devir). Uç takıldı. Amper arttı 11A'e kadar geldi ve sürücü kesmedi. Neredeyse bozacaktı ki 3 çıkışa'da sigorta koydum 11A. Sigortalar patladı. Sürücü kesmedi.(fabrika ayarlarında). Ben bir süre böyle bahsettiğim ayarlarda kullanacağım.

Yoksa bende rahat kesiyorum aynen böyle 7070 aluminyum. Tırodikal işleyince zaten ısınmıyor, soğutmada gerekmiyor. Sadece senin freze ucun baya iyi galiba. Nasıl bir uç kullanıyorsun aluminyum için?

@KAYSERİ avantajı şu. Mesela @asenyurt öyle bir ayarlama yapmış ki çok düşük devirde dahi yüksek tork ele ediyor. Bu da sert malzeme işlerken hem düşük devir kullanıp yanmayı vs önlüyor. hem de güçkü bir şekilde kesebiliyor tork arttığından. Bu ayarları firmalar yaptırmıyor çünkü bizim delta-vfd'yi spindle değil havalandırma ve konveyor'de kullanıyorlarmış genel olarak.
 
Son düzenleme:
Düşür devirde fabrika ayarında ucu kasten delme işinde taktım.(çok düşük devir). Uç takıldı.
hocam benim dediğim ayarlar ile deneseydiniz..
sonuçta fabrika ayarlarında ve fastın söylediği ayarlarda tork düşük olması gerek.
bu arada kullandığım uç 3 ağızlı 6mm kırıcılı alu bıçağı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,321
Mesajlar
925,289
Kullanıcılar
451,769
Son üye
ilyass5565

Yeni konular

Geri
Üst