dis aydinlatma

bir santiye etrafi aydinlatmasi diyelim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
uzman agbi direk sayisini artirma olasiligi oldugu icin 10 luk kablo. eger 12 direk sayarsak tabiki kesitte kucultme olacaktir
 
25 lik kablo yeterli olur ancak kabloyu tek hat olarak mı çekeceksiniz eğer aydınlatmayı bir arazi aydınlatması olarak yapacaksanız!Kare bir alan olduğunu düşünürsek elektrik panosunun olduğu yerden 400 metre yerine 200+200mt çekerseniz kablo kesiti daha da düşer buda maliyeti düşrür!Eğer düşündüğüm gibi bir arazi aydınlatması ise 200+200mt kablo kullandığınızda 10mm Kablo bile yeterli olur çünkü 10 KW 400mt de 10KW taşımaktansa 200 metrede 5kw taşımanız yeterli olacaktır!
Kullanacağınız lamba sayısı düştüğü için 10kw değil kullanacağınız güç!@YaşlıUzman abinin söylediğini yaparsanız ki mutlaka yapın kendisi Elektrik mühendisi ve çok bilgili ayrıca çok değerli bir abimizdir!kullanacağınız lamba adenini 250w la çarpın buradan kullanacağınız güç watt olarak çıkar bu çıkan sonucu 1000 e bölün KW çıkacaktır!Dediğim gibi alan aydınlatmasıysa iki hat üzerine çıkan lambayı ve KW hesaplayarak daha küçük kesitli kablo kullanabilirsiniz!Ama yol aydınlatmasıysa ve 400mt uzunluk ta hat çekilecekse hesabı buna göre yapmak lazım!Ama 25 lik kablo 5kw da 400mt de yeterli olacaktır!
 
:) @Maksim09 " yol aydınlatması yapacağım " dememiş ki . Belki arkadaş bahçesini aydınlatacak . Hem aydınlatılacak alanı kendi kendinize yol kabul edip hem de Soranı tenkid ediyorsunuz Sayın @ yaşlıuzman :).
 
bir santiye etrafi aydinlatmasi diyelim
Tek hat olarak çekme kabloyu en az iki hat olarak çek o zaman!Arabaların gireceği yerde özelllikle kabloyu toprak altından çekecekseniz dikkat ediniz mutlaka demir boru kullanın ve kabloyu mümkün olduğu kadar derine gömün ki yüklü kamyonlar kabloyu zedelemesin!
 
Aydınlatma gece yapılır
yol için gerekli aydınlatma lux değeri bellidir kaldıki örnekte beliritlen yer şantiye sonuç değişmez. :)

Yolda 35-40m alınıyorsa direk aralığı şantiyede daha iyi aydınlatma istiyorsan 30m'ye inersin. Çok aydınlatma ihtiyacın varsa orta noktaya projektör direği koyarsın. Alan aydınlatması zaten projektör direği ile yapılır.
 
Son düzenleme:
:) @Maksim09 " yol aydınlatması yapacağım " dememiş ki . Belki arkadaş bahçesini aydınlatacak . Hem aydınlatılacak alanı kendi kendinize yol kabul edip hem de Soranı tenkid ediyorsunuz Sayın @ yaşlıuzman :).
@Haldun1 dışaydınlatma yazmış ve ne alan nede yol bir şey yazmamış bizde onun verdiği bilgiden yola çıktık!Bu zaman içinde de çeşitli yorumlar yaptık!@YaşlıUzman abi de buna göre yorum yaptı ki onun tecrübesini hepimiz biliriz!
 
Aslında asıl sorun sorunun iyi sorulmaması !
Arkadaşlar bir şantiye sahasını aydınlatmak için 12m'lik galvaniz poligon aydınlatma direklerini kullanacağım, direkler 12m, 250w armatürlerim var. Alan kare şeklinde ve şu kadar m² , atıyorum ortada vinç var projektör direği dikmeye müsait değil ne yapmam lazım gibi gibi

tam açıklama ! Biz soruna çözüm aramaktan çok sorunun ne olduğunu bulmaca çözer gibi çözmeye uğraşıyoruz maalesef. Sonra gereksiz tartışmalar çıkıyor.
 
Darılmaca gücenmece olmasın ben dobrayımdır, dobra olduğum içinde sevmezler(kimsenin işine gelmez). Siz derdinizi tam anlatın yardımcı olmaya çalışalım.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,840
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst