dis aydinlatma

uzman agbi yarin insallah tam olarak alan ve kullananvarmi direkler hakkinda bilgi sahibi olucam, sizlere tekrardan donecem simdilik iyi aksamlar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Üslubum sert olabilir amacım kimseyi kırmak üzmek değil. Doğru olan metod ve sonuca haybeye zaman kaybetmeden, haybeye emek harcamadan ulaşmak. Anlayışın için teşekkür ederim.

Birde benden size tiyo, siz şantiyeci olarak işveren konumundasınız. Direk armatür alacaksınız (elinizde yok alacaksınız diye düşünerek söylüyorum). Ben özelde çalışırken armatür alacağım firmaya diyordum arkadaş şantiye alanı aydınlatılacak yada filanca yolu aydınlatacağız şunu relux v.b. programlarla yap teklifinide ona göre getir. Her teklif veren firma çalışmasıyla geliyordu. Uzun lafın kısası size tavsiyem elinizdeki gücü kullanın.
 
Son düzenleme:
Öncelikle cevaplariniz icin tessekurler
sayin yasli uzman haklisiniz direk aralari biraz daha acilmasi gerekecek.peki 400 metrede 20 m araliklarla 20 armatur için 3 faz kullandigimga kablo kesitim 4× kac olmali.? c.berkan bey kablo kesiti simdi yariyami dusmesi gerek?
güç yarıya düşünce kablo kesiti yarıya düşmesi diye bir sey yok. sakın böyle bir hata yapmayın. hesapla böyle çıkan kesitler varsa ancak o zaman uygulanır. onun haricinde sakın ezberden iş yapmayın. her zaman hesap yapmak en sağlıklısıdır.
 
herkese selamlar, engin tecrubelerinize guvenerek bir soru sormak istiyorum.10 metre araliklarla konulacak 250w lambalari için (not:40adet) hangi kesitte kablo ve kaclik sigorta kullanmami onerirsiniz. simdiden tavsiyeler için tessekurler.
:) @Maksim09 " yol aydınlatması yapacağım " dememiş ki . Belki arkadaş bahçesini aydınlatacak . Hem aydınlatılacak alanı kendi kendinize yol kabul edip hem de Soranı tenkid ediyorsunuz Sayın @ yaşlıuzman :).

yol ister düz gitsin ister s çizsin ister l çizsin. şu soruş tarzı ile kim olursa olsun bu soruda 400 metre hesap yapar. şekli sormak en doğrusu olurdu tabi ama sormadan ben dikdörtden ya da daire düşünerek iki yoldan gidip yarıya bölerim diyen varsa yalan söyler
 
iki farklı taraftan gidince 200 metrede çözülür olay :) başlangıç noktasına 400 metre turlayıp geri gelinmeyecek elbette :D

Kare şeklinde bir şantiye alanının aydınlatılmasından bahsediliyor bunun yol olup olmadığını anlayamadık hala muamma. Mantıken alan aydınlatması gibi duruyor. Alan aydınlatması için projektör direği kullanılması gerekir !
 
Doktora şikayet anlatmaya benziyor bu iş, eksik bilgi yanlış teşhise sebep olur vakit kaybı sonra vadesi erken doldu turp gibi adamı doktor öldürdü der akrabalar!
 
proje iptal edildi herkese yardimlarindan dolayi çok tessekur ediyorum
 
Onlarda yaptıkları yanlışın farkına vardılar sonunda :)
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,839
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst