ebay..

iniquitous

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar ebaydan alışveriş yapanınız var mı varsa prosedür hakkında bilgi verebilirmisiniz teşekkürler.
 
Ben almanyadan alisveris yapiyorum. Almanyada 2003 yilinda kayit oldum. Ev adresi vermek gerekiyordu. Oraya bir onay kodu geliyor o sekilde kayiti aktiflestiriyorsunuz. sonrasinda normal olarak orada islemlere baslayabiliyorsunuz. Gittigidiyor gibi. Paypal hesabi olmasi bazen yetiyor ama havale kullanildigi icin yogun bir sekildede, mesela almanya icin bir almanya hesabida gerekebiliyor. tabi duruma gore, alici durumunda olmaniz durumunda hesaba ihtiyaciniz yok.

Yardimci olabilecegim bir konu olursa cekinmeden sorun.
 
internetten kayıt yapılabiliyor. Ancak aldığınız malzemeler vs. gümrük maliyetleri nasıl oluyor. Yani astarı yüzünü geçiyor mu. Çünkü bazı otomasyon cihazları ve aksasuarlarında fiyatları çok cazip görmek lazım. ama benim kafamı gümrük ve ek masrafları karıştırıyor.
 
Türkiyeye yollamaniz mümkün degil. Öncelikle cogu kullanici türkiyeye posta göndermeyi kabul etmiyor. Etse bile, diyelimki yollama 20€, gümrükte problem cikiyor. Türkiye gümrük konusunda cok berbat.

Eger ama almak istediginiz seyler varsa ben almanyaya 2 ayda bir gidiyorum, belki o konuda size yardimci olabilirim.
 
Çinliler paket üzerine "Gift" hediye yazıyor. Gümrüğe takılmıyor. Ben PSP ekranı almıştım 2 adet. Yaklaşık 1 ayda (normal postayla) geldi. Hatta gelmedi diye mesaj attığımda, satıcı bir kaç gün daha bekleyelim gelmezse yeniden göndereyim demişti. Neyse ki bir kaç günde gelmişti.

PayPal hesabı açarsanız ödemesi de kolay oluyor. Baştan kredi kartınızdan test amaçlı 1.5 dolar kesiyor. Yaptığınız ilk alışverişte PayPal kestiği 1.5 doları size iade (mahsuplaşma ile) ediyor.
 
Almanyaya degılde Çine giden olursa iyi olur:).Kargo üçreti çok tutuyorda
 
dealextreme diye bir site var çinde hemen hemen tüm ürünleri ücretsiz yolluyo 1$ bile olsa kargo süreside 15gün filan sürüyo paypal hesabı var gümrükde bir sorun çıkmıyo herhalde
 
s7 300 usb kablosu almamız gerekiyor fabrika için şuan. Fabrikaya alınanı orjinal alıcaz ama bi tane de kendim için gerekiyor. O kadar parayı ona vermek istemiyorum şu an. hem bi deneyip görmek istiyorum çinlilerin yaptıkları usb kabloyu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,208
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Geri
Üst