ELEKTRİKLİ FOKLİFT CALIŞMA PRENSİBLERİ

centruy

Üye
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar elektrikli fokliftler üzerinde dc sürcüler ve dc motarlar var . sürücülerin motorları nasıl konturol ediyor bu konturolü volt yopmıyor amper yapıyor desek her ikisindede tork düşer bu konturolu kare dalgaylamı yapiyor? veya bunlarla ilgili teknik döküman nasıl bulurum tşk
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bizde 2 adet forklif war still marka biraz arıza durumunda bılgımız laptop u dıreksıyona baglıyo ve elek. dagılımını yaptıgı bır kablo war o bakloyo s-cart aracılıgı ıle pc ye baglıyo programları war onunla ıstedıgı ayarı yapıyor ama programı ne bılmıyorum.. sadece servis bakımına geldıklerınde gordum mesela bizim eskı forklif en fazla 5. kademede 20 ile gidıyodu adam bunu 40 yaptı:S o programdan
 
ben elektrikli ve dizel benzinli foklift tamir işinde calışıyorum
bir sorunum var cözebilen arkadaşdan yardım bekliyorum
hocam elimde bir elektrikli foklift var fakat calıştramadım .yaptıklarımı yazayım : motor sürücüsünü obd bilgisayarı görüyor sorun yok diyor ileri geri kontaktörleri cekiyor fakat motor hareket almıyor pedal devresinde bir arıza oldugunu düşünüyorum fakat cözemedim pedalda lm2905 bir entegre ile yapılmış 5k potla ayarlanarak hızı ayarllayan bir devre var .ama pwm sinyali ni cıkarmıyor osilaskoptan da baktıgımız da .r.. sorum şu resimdede ekledigim sekilde bir devre eklesem motor sürücüyü calıştıra bilirmiyim ..saygılar.

Ekli Dosyalar:
 

Ekli dosyalar

  • Electric-bus-ac-motor-speed-controller.jpg
    Electric-bus-ac-motor-speed-controller.jpg
    231.6 KB · Görüntüleme: 10

Forum istatistikleri

Konular
129,473
Mesajlar
927,254
Kullanıcılar
452,041
Son üye
bjkli7696

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst