Elektrik direği Hesaplamaları

Sevgili barisinag kardeşim öncelikle a.g direkleri kullanacaksan 40mt arayla açman gerek ilk ve son direği U diğer direkleri de I tipi seçmeni tavsiye ederim. 170 mt'ye 80 kW'lık güçden bahsediyorsun ama o yüzden en kalın aliminyum iletkenleri seçmelisin Oxlip kurtarabilir mesela. Gerilim düşümü hesabını da EMO'nun ajandasındaki formülden yapabilirsin...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Direkler beton olucak ve mesafe 170 metre projede metraji 20m diye gosterdim ama hesabinida adamlara gostermem gerekiyor bunu nasil hesapliyacagim bir turlu bulamadim

dostum mesafe uzun. identify arkadaşımızın dediği gibi OXLİP tel kullanman gerekecek(o tel'de gerilim düşümü bakımından sınırda ileride güç artışında problem olabilir).

beton direk olacak demişsin bence hiç gerek yok sonuçta şantiye ama senin bileceğin iş
Beton direk ve OXLİP tel ben görmedim (daha doğrusu ASTER'den yukarısını ben uygulamada görmedim) o yüzden OXLİP için hangi beton veya demir direk nasıl taşır bilmiyorum.
ama işi sağlama almak istersen 9,30/8 direk ile sorun olmaz diye düşünüyorum. bence direk mesefelerini 30-35 metreyi geçmesin.
 
Konuyu yanlış bir yerde soruyor olabilirim lütfen bağışlayın. Bana A tipi 8'lik alçak gerilim direği teknik çizimi lazım 3 gündür arıyorum benzer şeyler buldum ama tam bir ölçülendirme yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Konuyu yanlış bir yerde soruyor olabilirim lütfen bağışlayın. Bana A tipi 8'lik alçak gerilim direği teknik çizimi lazım 3 gündür arıyorum benzer şeyler buldum ama tam bir ölçülendirme yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

şimdi işe gidiyorum gece yarısı gibi geleceğim elimde olması lazım.
 
Elimde Olan Teknik Çizimler bunlar:
 

Ekli dosyalar

  • TeknikÇizimler.zip
    5.3 MB · Görüntüleme: 22
20 m cok az olmus 30-40 m. arasında seçimlerle demir direkli oxlip kullanarak direğe çıkış kablonda en az 3x120+70 yapman gerekiyor...
 
tesekurler arkadaslar yalnız bana direğin taşıma hesabı rüzgar hesabı formulleri gerekiyor...
 
yaw o kıtabın bi pdfini bulamadım (( bana ana trafodan 80 kw basleme kablosu için direk gerekli geçici prefabrik ofisimizi beslemek için basıt bir çizimi yada hesapları olan varmı elinde örnek çok acil gerekiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.
PDF yi buldunuz mu acaba
bulduysanız bizlerede ulaştırabilirseniz sevinirim teşekkürler. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,731
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst