akif-b
Üye
yaman arkadaşıma katılıyorum.. ve bir kaç sey eklemek istiyorum,1.Mekanikçi veya inşaatçı olmasan bile Autocad öğrenmen şart. Bütün fabrika,tesis,yol,vs. projelerinin neredeyse tamamı autocad' de yapılıyor. Öğrenmesi de çok zor değil. Bir elektrik-elektronik mühendisi olarak bir kursa gidip 2 ay alacağın ders sana bir ömür boyu yeterli olacaktır.
2. Eplan veya Cofaso (Kontrol ve güç devreleri çizimleri için)
3. İngilizce ( Özelikle pratiği, mümkünse biraz eğitim aldıktan sonra kursların konuşma sınıflarına yazıl)
4. PLC ( Önce en popüler olduğu için siemens S7-200,300,400,1200 serileri, ilave olarak yerli PLC lerden birisi)
5. Son bir tavsiye . Gerektiği yerde eğitim için para harcamayı aptallık olarak düşünme.
eem okuyan biri mesleki olarak AutoCAD , MATLAB , PLC(eplan ,cofaso da olsa iyi olur) ve en az bir programlama dili bilmelidir, meslek için bunlar kaçınılmazdır, olmazsa olmazdır, PLC durumu farklı çünkü plc otomasyon içindir, başlı başına VB, C# c++ gibi bir dil değildir,
ayrıca .net veya sql, asp gibi dilleri soyleyen arkadaşlar biraz abartmış bu diller eem için kaçınılmaz ortak bilinmesi gereken şeyler değildir, ama network, yazılım alanına girmek gibi bir amacı varsa öğrenmeli yoksa eem bir çoğu yazılım yapmaz boyle bilgisayar mühendisliği vari şeyler öğrenmek bizleri elektrik ve elektronik sektöründen uzaklaştırıp bilgisayar ve network alanına götürür, buna göre bir plan yapılmalı....
herhangi bir ileriye dönük kesin kararın yoksa yukarıdakileri öğren ve bir programlama dilini herşeyi ile bil sonra istersen başka bir programlama dili öğrenirsin ben pascaldan c++ gectim ordan da c# ve vb öğreniyorum tabii mesleki olarak bunları kullanmıyorum, elektrik sektöründeyim, hobi olarak ve sevdiğim için uğraşıyorum..
kolay gele