Elektrik gittiğinde devreye girecek güç kaynağı

Ürün markası veya modeli vermek doğru olmaz. İnternette kuru akü, tam sinüs inverter ve akü şarj cihazı yazdığınızda karşınıza çok çeşitli ürün çıkar. İstediğinizi almak size kalmış. Bağlantı konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz gene buradan yardımcı olmaya çalışırız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Teşekkür ederim herkese cevaplar için.
Benim için az yer kaplaması da önemli. Bu yüzden sizin de dediğiniz gibi bir Inverter+Kuru akü ikilisi gayet iyi olur benim için. Fakat özür dileyerek söylemek istiyorum, halen nasıl bir şey almam gerektiği konusunda tam fikir sahibi olamadım. Rica etsem bana herhangi bir ürün modeli ile birlikte örnekleyerek anlatabilir misiniz bu ikili sistemi.
Teşekkür ederim tekrar.

Bu seçimden önce bir ön bilginiz olması için; ups ve inverterlerin bir farkını kısaca yazmaya çalışayım:

Ups'ler prize fişiyle bağlı ve ac çıkışında cihaza tam takılı iken on-off anahtaıyla tam açıkken kesintilerde (adları üstünde) kesintisiz bir destek sağlarlar,(Line-interaktif olanları) yani elektrik yokken içindeki inverter otomatik devreye girer,cihazı kesintisiz besler,elektrik gelince devreden otomatik olarak çıkarlar.İnverter-akü-şarj cihazı üçlüsüne göre de daha az yer kaplarlar.On-line olanları daha pahalıdır, ancak inverteriyle sürekli devrede kalıp daha kaliteli elektrik verirler.Çok kaliteli ups için bu tercihdeki seçiminiz bu tip ups olmalıdır.3. tipteki off-line (hatta kapalı ama elektrik yokken devreye giren,düzeltmeyi aktif yapmayan) olanları ise pek kullanılıp da tercih edilmez zaten.

İnverterler çıkış prizine ve aküden + ve- kutuplara dc. girişten aküyle irtibatlı iken, elektrik kesildiğinde otomatik devreye girmez,açma-kapama yani on-off anahtarını açarsanız 220-230 vac üretip bağlı cihazı tam olarak (manuel yolla) beslemeye başlarlar.Boşta (Yüksüz olarak) çalışırlarken yüklü haline göre daha az elektrik tüketirler,yükü kademeyle arttıkça elektrik watt çıkış gücünü de üzerinde yazan güç değerine kadar (Güvenli bir sınır değerine kadar) otomatik olarak kendi içinden artırırlar.(Aküdeki amper*saat=güç toplamı bu yükleri beslemeye yetecek kadar (O kadar saat) besleme yapabilirler.

Bir marka seçimine tam karar verdiğinizde o ürünle ilgili anlamadığınız noktaları veya tüm teknik açıklamaları internet sitelerinden,satış elemanlarından veya bizlerden burada direk olarak sorabilirsiniz.(Ama parçaların doğru uyumu,doğru bağlantısı veya daha sağlıklı çalıştırılması konusunda yardımcı olabiliriz sizlere) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,800
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst