Elektrik müh. hakkında yorum-düşünce-deneyim-maaş

takendisy

Üye
Katılım
8 Ara 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
54
Üniversitede hangi bölünü seçecegime karar veremedim. Sınavada az bi zaman kaldı bence ve hedefim hala belli değil. O yüzden deneyimli abilerimden yorum ve düşünce almak istiyorum.
 
Muhendislik basta sabir isteyen bir daldir.varolus amacin sorun cozmektir bu nedenle baya stresli olursun.okulu cok iyi bir sekilde bitirsen de saha cok farklidir ve kendini sudan cikmis balik gibi hissedersin.isi bilmemenin verdigi stres daha sikintilidir .ama bunlarin hepsi kariyerinin basinda yasayacagin sorunlar.bir noktadan sonra isi ogrenirsin stresle basetmeyi aliskanlik haline grtirirsin
Ilk baslarda maas dusuk olsada bir noktadan sonra fazlasıyla tatmin edecek maaslar alirsin
 
Ben şuanda lise 4. sınıftayım. Kafamda fazla bölüm yok ve bölümler hakkında bilgimde yok. Sizin önerebileceğiniz bir bölüm varmı?
 
Elektrik elektronik,makina,insaat,endustri muhendislikleri her zaman gelecegi dallardir
 
Her şey para değil seveceğin işi yap sadece ileride çok mutsuz olursun yoksa.
 
Adamın 1'i sadece 1 beste ile mühendisin yıllık kazancını alıyor
 
Ama sen matematik fizik kimya ile ilgili isen ve de elektrikle veya elektronikle uğraşmak hoşuna gidiyorsa elektrik ve elektronik mühendisliğini seçebilirsin.Ama inşaat ilgini çekebilir inşaat mühendisliği, inşaatın planı ilgini çekebilir, mimarlık mesela, insanlara faydalı mesleklerden hizmet sektöründe öğretmenlik, doktorluk ilgini çekebilir.Meslekler ve çalışma koşullarının sende bıraktığı etki önemli! Umarım yardımcı olmuştur.
 
Elektrik elektronik mühendisliğinin sorumluluğu ve alanı çok geniştir.Proje bilgisi , programlama dilleri , elektronikle birlikte mekanik de bu meslekle iç içe.
 
Bize hocamız şöyle derdi ; Bu meslekte içerisinden bakır geçen ve geçmeyen herşeyden elektrik mühendisi olarak anlamak zorundasınız , bileceksiniz . :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,710
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst