Elektrik süzme sayaç hesaplama

Ev sahibi, yani iki daire şeklinde düzenlenen düblekslerde herhangi bir abonelik varsa elektriği de ayırmaları en doğrusu. Çünkü iki ailenin toplam tüketimi indirimli kademeden de yararlanmayı engelliyecektir.

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Normal şartlar da ana sayaç doğru okuyor ise ve yine de az tüketim yaptığını düşünüyorsak nasıl bir yol izlenmeli.? ve süzme sayaç kalibrasyonu dediğiniz nedir.? çok fazla bilgimiz olmadığı için soruyorum. Güncel süzme sayaç görüntüsü ekteki
Sayaçlar tüketimi az ya da çok okuyabilirler. Elektrik sayaçlarının 10 yılda bir doğru okuyup okumadıklarının kontrolü için muayene ve kalibrasyona gitmesi gerekir. Ama dağıtım şirketleri 10 yıl olunca ya da şüphelendikleri sayaçları muayene ve kalibrasyon yapmaktansa yenisi ile değiştiriyorlar.
Şuan ki durumda;
Ana sayaç sizin
Süzme sayaç ev sahibinin tüketimini kaydediyor.
Elektrik faturasının geldiği gün süzme sayaç endeksi alınır.
Son endeks - ilk endeks = Süzme sayaç tüketimi yani ev sahibinin tüketimi
Ana sayaç toplam tüketimi-süzme sayaç tüketimi = Sizin tüketiminiz.

Ana sayaca gelen fatura tutarı/toplam tüketim= Birim fiyat

Size düşen = Sizin tüketiminiz*birim fiyat
Ev sahibine düşen = Ev sahibinin tüketimi*birim fiyat

Verdiğiniz bilgilere göre :
Ev sahibinin tüketimi : 271,41 kWh
Sizin tüketiminiz : 244,44 kWh
Birim fiyat : 1,84 TL

Sizin ödemeniz gereken : 450 TL
Ev sahibinin ödemesi gereken : 500 TL

Hatta harcanan enerji ana sayacı kullanana...
Ama dediğim gibi ana sayaç tüketimi doğru kaydetmiyor gibi geldi bana. Ayrıca @rsimsek dediği gibi ayırmak en güzeli yoksa hak her türlü geçer.

Sayaçlar tüketimi az ya da çok okuyabilirler. Elektrik sayaçlarının 10 yılda bir doğru okuyup okumadıklarının kontrolü için muayene ve kalibrasyona gitmesi gerekir. Ama dağıtım şirketleri 10 yıl olunca ya da şüphelendikleri sayaçları muayene ve kalibrasyon yapmaktansa yenisi ile değiştiriyorlar.
Şuan ki durumda;
Ana sayaç sizin
Süzme sayaç ev sahibinin tüketimini kaydediyor.
Elektrik faturasının geldiği gün süzme sayaç endeksi alınır.
Son endeks - ilk endeks = Süzme sayaç tüketimi yani ev sahibinin tüketimi
Ana sayaç toplam tüketimi-süzme sayaç tüketimi = Sizin tüketiminiz.

Ana sayaca gelen fatura tutarı/toplam tüketim= Birim fiyat

Size düşen = Sizin tüketiminiz*birim fiyat
Ev sahibine düşen = Ev sahibinin tüketimi*birim fiyat

Verdiğiniz bilgilere göre :
Ev sahibinin tüketimi : 271,41 kWh
Sizin tüketiminiz : 244,44 kWh
Birim fiyat : 1,84 TL

Sizin ödemeniz gereken : 450 TL
Ev sahibinin ödemesi gereken : 500 TL

Hatta harcanan enerji ana sayacı kullanana...
Ama dediğim gibi ana sayaç tüketimi doğru kaydetmiyor gibi geldi bana. Ayrıca @rsimsek dediği gibi ayırmak en güzeli yoksa hak her türlü geçer.
Şuan kiracı olduğum ve ev bulamadığım için buna katlanmak zorundayız. maalesef..
Bizde hesaplamaları sizin ki gibi yapmıştık sonuş 450tl çıktı. Ancak ana sayaca baktırmamız gerekiyor belli ki. Eğer onda da bir sorun yoksa başka ne yüzünden yapar bilemiyoruz. Çünkü kullanım ile bakıldığın da biz ana sayacı kullanan olarak daha çok tüketim yapıyoruz aşikar bi sekilde. Peki sizce ev sahibinin evinde her hangi bir kaçak yada elektrik aksamında sorun olabilir mi elektriğinin fazla gelmesi için.? Bina 30 yıllık eski bir bina gözle görünür bi kaçak daire içinde söz konusu değil ama tüketime göre gelen fatura çok yüksek. 2 kişi sabah gidip aksam gelen insanlar, ana sayaçta bir sorun çıkmazsa başka neden olabilecek bir husus var mıdır.?
Ev sahibi, yani iki daire şeklinde düzenlenen düblekslerde herhangi bir abonelik varsa elektriği de ayırmaları en doğrusu. Çünkü iki ailenin toplam tüketimi indirimli kademeden de yararlanmayı engelliyecektir.
Yanıtınız için teşekkürler. İndirimli kademeden yararlanıp, yararlanılmadığını nasıl bilebiliriz.? Yada belli bir tüketim kw üzerine çıkıldığın da çift tarife veya katlamaya giriyor olabilir mi.?

Şuan kiracı olduğum ve ev bulamadığım için buna katlanmak zorundayız. maalesef..
Bizde hesaplamaları sizin ki gibi yapmıştık sonuş 450tl çıktı. Ancak ana sayaca baktırmamız gerekiyor belli ki. Eğer onda da bir sorun yoksa başka ne yüzünden yapar bilemiyoruz. Çünkü kullanım ile bakıldığın da biz ana sayacı kullanan olarak daha çok tüketim yapıyoruz aşikar bi sekilde. Peki sizce ev sahibinin evinde her hangi bir kaçak yada elektrik aksamında sorun olabilir mi elektriğinin fazla gelmesi için.? Bina 30 yıllık eski bir bina gözle görünür bi kaçak daire içinde söz konusu değil ama tüketime göre gelen fatura çok yüksek. 2 kişi sabah gidip aksam gelen insanlar, ana sayaçta bir sorun çıkmazsa başka neden olabilecek bir husus var mıdır.?

Yanıtınız için teşekkürler. İndirimli kademeden yararlanıp, yararlanılmadığını nasıl bilebiliriz.? Yada belli bir tüketim kw üzerine çıkıldığın da çift tarife veya katlamaya giriyor olabilir mi.?
Evde kaçak akım rölesi varsa faz toprak arası kaçakta atar. İki ihtimal var. Birincisini söylemiştim ana sayacın eksik kaydetmesi durumu. İkinci ise takılan süzme sayacın fazla kaydetmesi durumu olabilir. Bu sayaçlar nerede? Fotoğraf alabilir miyiz? Süzme sayacı siz ana sayacı ev sahibi kullanıyor olabilir mi?
240 kWh e kadar ucuz, 240kWh üstünü pahalı kullanıyorsunuz. Ayrı ayrı aboneler olsaydınız 244,4 kWh harcayan sadece 4,4 kWh kadarını pahalı tarifeden ödeyecekti. 271,41 kWh tüketende 31,41 kWh ini pahalıdan ödeyecekti.
Şimdi siz bu durumda 275. 81 kWh i pahalı tarifeden ödemek zorundasınız.
Ayrı ayrı aboneler olsaydınız;
Siz 360 Tl
Ev sahibi 411 TL ödeyecekti. Toplamda 771 Tl. Size şimdi gelen fatura 950 Tl. 179 Tl fazladan ödüyorsunuz bu şekilde bir kullanım olduğu için.
271 kWh bahsettiğiniz kullanım durumu için çok fazla bir tüketim. 244 kWh bence ev sahibinin tüketimi olmalı.

Merhaba,
Yeni taşındığımız daire iki katlı ama tek ana sayaca bağlı. Biz 1. katta ev sahibi 2. katta oturuyor ve taşınırken ev sahibi 2.kata süzme sayaç bağlattı. 2 aydır kullanımları takip edip internetteki programlar ile hesaplama yapıyorduk. Ancak bu ay biz 1. katta klima, vantilatör çalıştırarak ekstra bir kullanım yaptık. faturamız 950tl geldi ve ölçümler şu şekilde ;
ana tüketim 515.850
birim fyt 1,85tl
geçen ay ara saat endeksi : 672,821
bu ay ara saat T endeksi : 944,231
Hesaplara göre süzme ara saati kullanan ev sahibimize fatura daha yüksek çıkıyor. Ancak onların kullanımı çok çok az klima vs çalıştırmıyorlar Bizde tam aksine günlerdir klima çalıştırıyoruz. Bunun nedeni nedir.? Hak geçmemesi için detaylı hesaplama nasıl yapılmalıdır.?

Sizede süzme sayaç takılsın .
Hesap daha iyi olur .

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri