Dostum ben Elektrik Kurumunda çalışıyorum. Bu tarife olayı için yani akşam, gece ve gündüz tarifesi olayı faturada yazan şekilde senin faturana yansımıyor. Faturada ayrı ayrı hesaplanıyor olarak gözükür. Bizim milletimiz sanıyor ki dijital sayaç taktırınca tarifeli olarak hesaplanıyor ve gece ucuz oluyor. Hiç alakası yok çünkü faturada bu şekilde gözükmesinin sebebi ve okumacıların 3 ayrı numara yazmaları Türkiye'nin akşam, gece ve gündüz kullanımını öğrenmek içindir. Tarifeli sisteme geçmek için bağlı bulunduğunuz Elektrik Kurumuna dilekçe vermeniz gerekiyor. Bana sorarsanız bu tarifeli sisteme geçeyim mi diye? Geçmeyin derim çünkü bu sefer gündüz pahalı oluyor. Madem Enerji Bakanlığı Türk milletini düşünüyor. Neden gündüz ucuz elektrik vermiyor? Söylentiye göre gece ucuz elektrik sistemini devreye sokuyormuş. Ben buna inanmıyorum. Kanmayın derim. Doğalgazdan elektrik üreten bir ülke asla tüketicisine ucuz elektrik vermez ve ben bu zamana kadar tarifeye geçipte ucuz geliyor diyeni duymadım.