Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşım sana bi örnek vereyim.Mesela ustan sana dediki ısıtıcı çalışmıyo git sorunu çöz.arızayı bul
ilk yapacagın iş once gibip ısıtıcıyı kontrol etmek duyu organlarınla ısıtıcı calısıyomu calısmıyomu ısıtıyomu ısıtmıyo mu ,ısıtmıyosa ısıtınıcın uclarına Elektrik geliyomu gelmiyomu ,gelmıyosa ısıtıcıyı süren kontaktorun veya ssr nin uclarında elektrik warmı bunlar düzgün calsıyomu yoksa bi arıza warmı, arıza burda degilse ısıtıcısı suren kontrol sistemii ornek plc cıkıs veriyomu vermıyomu boyle gideceksin....SAYGILAR..
Anladığım kadarıyla fazla Elektronik bilgin yok.Sanırım elektronik kart tamiri falan yapmaya çalışıyorsun.Öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi devre elemanlarını iyi tanımalısın.
Askerlik yapanlar bilir, garajlarda, bakım yapılan her yerde, ihmal edilmemişse araçların kaputlarının altında gestay+b ifadesi yazar.
anlamı;
Gözle kontrol
Elle kontrol
Sıkıştırma
Temizleme
Ayarlama
Yağlama
+
Bütünleme ( eksiklerin giderilmesi, sökülenlerin takılması, son kontrol)
Bu formülü kendi işimize adapte edersek, daha başarılı oluruz. Kendi mesleğimizin (Elektronik, Elektrik, mekanik, PLC) inceliklerini eniyi şekilde de öğrenmemiz gerekiyor.
Devre şeması olmadan da Elektronik kart veya sistemlerde arıza belirlenebilir. Yıllardır elektronik arıza bulma-giderme konusunda çalışıyorum elimde halen kullandığım EFLVItester-scobe empedans test cihazım var. Önceden Polar T6000-T3000 kullanıyordum, onu aratmıyor ve çok memnunum.
Arıza arama ve giderme ile ilgili elektronik kartlarda, arzu eden arkaşlar yazsınlar, bilgi paylaşımına açığım.
Elektronik kartlardaki malzemeleri sadece tanıyarak, en az endüstri meslek elektronik bölümü mezunu olan teknik arkadaşlar kolayca elektronik kart tamiri yapabilirler.
Elektronik arıza bulma ve giderme konusunda ilgili arkadaşlara yardımcı olup, bilgi paylaşımında bulunmak isterim.
bence Elektronik te tamır yapılacaksa ılk önce devre uzerındekı malzemeyı tanımak lazım hangı elemanın veya kompanetın ne gıbı arızaları olur bılmek lazım ikincisi sağlıklı arıza tamırı yapmak ıstıyorsanız mutlaka devre şeması olması lazım uçuncusu ölçme mutlaka yapmanız lazım dorduncusu arızaya besleme (power )katından başlayıp cihaz içinde arızalı malzeme aramak ha şunu yazmadım gözle kontrol temızlık yaptıktan sonra arızaya gırılmesı şart arkadaşlarda yazmış o konuya değınmemıştım