Elektronik termometre

Kadede kurup ledlere bağladım yine değişim göremedim malesef şu referans gerilimini nasıl yapacağımı anlatır mısınız malzemeleri alıp kuracam bugün

Selamlar...

Dostum aklını karıştırmak istemiyorum ama referans gerilimini nasıl yapabileceğini sormuşsun. Alttaki resimde bu entegre için nasıl referans gerilimi oluşturulacağını gösteren şema var. Bu şemadaki potansiyometre ile referans voltajı verilip ekranda gördüğün değeri sıfırlıyorsun. Yani ekranda entegre giriş uçları boşta iken 00 volt görmenizi sağlar. Hatasız ölçmenizi sağlar.

Linkini verdiğim dökümanın 11 sayfasınıda referans voltajı nasıl yapılıyor okumanı tavsiye ederim. 12. sayfadaki sol alttaki şemaları incelersen 7107 entegresinin tek kaynaktan nasıl beslendiğini görebilirsin. Zener diyot kullanarak referans voltajı oluşturuluyor.
attachment.php

Bu tür bilgiler tüm entegreler için datasheet sayfalarında yazar. 7107 entegresinin datasheetine şu linkten ulaşabilirsin. Yukarıdaki bilgileri bu linkteki dökümandan elde ettim. https://www.intersil.com/content/dam/Intersil/documents/icl7/icl7106-07.pdf

Ekli dosyalar

• 7107 referans voltajı üretme.jpg
    7107 referans voltajı üretme.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,332
Kullanıcılar
453,621
Son üye