Eğer bir farede veya benzer bir ara birimde gecikme oluyorsa bunun öncelikli sebebi cihazın kendi iç yapısı ve iç parazitleridir.
Aynı güç kaynağının 600W modeli bende de bulunuyor. Çok ta kaliteli diyemem.
Aynı marka olmasına rağmen bazı özelliklerin de olmadığı başka bir PSU'ya bakarsak...
https://www.hepsiburada.com/corsair-psu-cx-series-cx750-80-plus-bronze-p-HBV00000B06ZV
Aradaki korkunç fiyat farkını araştırabiliriz.
Bir SMPS güç kaynağının ortak özellikleri yaklaşık eşitlendiğinde, geriye sadece temiz bir gerilim verebilme özelliği (Literatürde Low-Noise PSU) ve filtrelenme özellikleri incelenecektir.
Siz inceleme ve test konularında tecrübeli olduğunuz için, bu önerimi muhtelif güç kaynakları ile test edebilirsiniz...
Benim önerim, marka olarak TAGAN olsa da, bu firma uzunca süredir üretilmemektedir. Çünkü tagan güç kaynaklarının filtreleme özelliğini P4 işlemcilerin zamanında sıkı testlerden geçirmiştim.
https://www.amazon.com/Tagan-Tg700-...000Z9G48S/ref=cm_cr_arp_d_pl_foot_top?ie=UTF8
Elektrik kalitesizliği prensipte tamamen tesisat ile ilgili olup, senin PC'nin yaymış olduğu parazitlerin, hat üzerindeki başka bir cihaz ile enterfere olarak, yine kendisinin etkilenmesidir. Özellikle NÖTR hatlarındaki geri dönüş parazitleri ciddi sorun teşkil etmektedir. Ancak test edilmesi ve ölçülebilmesi meşakkatlidir.
Sorunun nereden kaynaklı olduğunu bilmeden de kesin çözümü söyleyemiyeceğimize göre ancak bazı önerilerde bulunabilirim.
1) Öncelikli olarak etkilenen arabirim veya girdi aygıtları.
Kablosuz fare veya klavye kullanımı harici etkilerin oluşması demektir.
Mümkün ise önce bu aygıtları en ilkel tipler ile (PS2, USB gibi) kablolu yaparak test ediniz.
2) Kablosuz ve özellikle yeni model mikro USB Wi-Fi alıcınız varsa, bunları öncelikle iptal ederek eternet ile bağlantı yapınız. Eternet mümkün değilse Wi-Fi aygıtlarınızı daha eski modeller ile değiştirerek test ediniz.
Bu konuda ben çok çekmiştim
Modern mikro USB ASUS marka N tipi kablosuz Wi-Fi cihazım ile sık sık ping sorunu yaşıyor hatta sıklıkla hattan düşüyordum. Kazara çok eski model D-Link 54 Mb/sn Wi-Fi adaptörümü takınca tüm sorunlar bir anda bitiverdi.
Bu testler sorunu çözmez ise diğer bir seçenek şebeke izolasyon trafosudur.
https://www.guvenisregulator.com.tr/p118-izolasyon-trafosu-nedir-ve-ne-ise-yarar
Takribi 1000-2000W gücündeki bir izolasyon trafosu, tüm PC bileşenlerini şebekeden yalıtılmış olarak çalıştırabilecektir. Ancak bu yöntem için bağımsız ve güçlü bir toprak hattına ihtiyaç vardır.
https://trimbox.com.tr/izole-trafo-nedir
Örnek ürün.
https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/artsan-2-kva-220-220vac-izole-trafo_pdp_668001436
İnvertör ve akü bağımsız olmak kaydı ile sorunu çözecektir. Ancak akülerin şarjı için şebekeye irtibatlandırıldığında yine sorun olacaktır. Çünkü günümüzdeki çoğu inverterler de SMPS tip olup, yeterli izolasyona sahip değillerdir. Ancak invertör eski tip trafolu ise şebekeden tam izole olup, sorunsuz çalışacaktır.
EMİ veya parazit içermeyen bir PSU, tam anlamıyla lineer PSU yöntemi ile elde edilebilir. Bu tip güç kaynaklarının tek unsuru ise trafolu olmasıdır.
CLASS-B tipi bir yükselteç ile, daha önceden elde edilmiş stabil 50Hz lik frekansın, 220V a yükseltilmesi prensibi ile çalışır.