Emsan dijital ketil

Kontak yuvası temas etmiyor olabilri, genelde kapatılmadan yuvasından çıkarılıp yerine koyulan ısıtıcıların kontaktörleri ark yapıyor yada kısalıyor.

Kontaktörlerim altında 2 adet seramik iğne var, bunlar bazen sıkışıp termik anahtarı sıkıştırıyorlar.

Üflemek ve ince bir çubuk ile (kapalı iken 🤗) temizlemenin faydasını çok gördüm.

Not: Profosyonel değilim, sadece evde ve kardeşlerimin evlerinde bozulan kettle ve ısıtıcılardan edindiğim tecrübeleri paylaşıyorum. Mekanik problemler idi benim karşılaştıklarım.

Kontak yuvası temas etmiyor olabilri, genelde kapatılmadan yuvasından çıkarılıp yerine koyulan ısıtıcıların kontaktörleri ark yapıyor yada kısalıyor.

Kontaktörlerim altında 2 adet seramik iğne var, bunlar bazen sıkışıp termik anahtarı sıkıştırıyorlar.

Üflemek ve ince bir çubuk ile (kapalı iken 🤗) temizlemenin faydasını çok gördüm.

Not: Profosyonel değilim, sadece evde ve kardeşlerimin evlerinde bozulan kettle ve ısıtıcılardan edindiğim tecrübeleri paylaşıyorum. Mekanik problemler idi benim karşılaştıklarım. Burada kişisel deneyimlerimi aktarıyorum.
Kontakt yuvası öneriniz mantıklı. Taban kontaklarını ve seramik pimleri (kapalıyken) temizledim, pimlerde sıkışma yok; yay geri dönüşü zayıf gibi. Kontak kapatılmadan sökülüp takılmış olabilir. Geçici test için tabandan ısıtıcıya giden hatta süreklilik ölçtüm: oynatınca değer değişiyor. Bu durumda önce kontak grubu revizyonu mu, yoksa kart tarafında triyak/role hattını mı kovalayalım?

Son düzenleme:
Tamir Bakım konusunda daha deneyimli insanların önerileri daha sağlıklı olur. Ben hep mekanik işlerle uğraştığım için önce mekaniğe bakınız diye öneririm; belki de (bu durumda) elektrik-elektronik aksama bakmak daha akıllıca olabilir. Soketlerde gevşeme, tetik tertibatında oksitlenme, bağlantılarda gevşeme en kısa yoldan kontrol edebileceğimiz kısımlardır. Buralarda işler tamamda o zaman elk kısmına daha rahat odaklanabilirsiniz 👍

Kettle bak her yeri elektronik... O kadar elektronik devre varsa tek tek önce gözle ve koklayarak arızalı ya da yanık parça aranmalı. Rezistansa elektrik geliyor mu? Gelmiyorsa ve rezistans sağlamsa kettle tablaya konunca off yazısı çıkıyor dediniz ya o kısımda bir problem vardır. Yani rezistansı açmıyor cihaz. Ustalarımın dediği gibi triyak olabilir. Standart kettle olsa kettle kısmında bir tuş oluyor ve genelde o arızalanır. Bunda ise altta bir kart var. Elektronik elemanlara bakılmalı. Kettle kısmında başka bri parça var mı? aranmalı.

Forum istatistikleri

Konular
133,424
Kullanıcılar
459,422
Son üye
kst1212

Yeni konular

Geri