Hooop , küsmece yok.
Benim yazılarımı uzun zamandır takip ettiğini biliyorum.
Biraz daha tanıtayım.
Anam babam Ankara Ahmet Andiçen kanser hastanesinden emekli oldular 1976 da.
O yıllarda kanserin tanımı iyileşmeyen yara idi.
TR deki ünilerde bile onkoloji bölümü yok idi.
Tüm ülkenin hastaları oraya gönderilirdi ve çok şeyler gördüm.
Sigara içmediği halde kanser gibi.
O yıllarda
Elektronik daha yenice atılım yapmak üzere idi entegre devreler yenice çıkıyordu.
O yıllarda bilim ver teknik dergisi yurt dışı yayınlardan tercümelerde sıcaklıklar yükseliyor kuraklık olacak diyordu.
Halbuki kuraklık nem düşlünce yani soğuyunca olur sıvılar buzlaşır atmosferdeki nem oranı düşer tıpkı klima çalışan ortam gibi.
O yıllarda bu bir şekilde göz ardı ediliyor ve tersi bilimsel deniyordu.
Aradan geçen zaman insanlık tarihinde ufak bir dilimdir ama bilim tarihinde akıllara durgunluk verir.
O yıllarda mesela , yurdumda bir yöre Eskişehir in bir kazası beldesi insanları en fazla 35-45 kanserden küt.
Sonuçta bulundu ki su kaynakları asbestli kayaçlardan geliyor ve kesin kanser yapar , sigara ile mukayese bile edilemez.
Asbestli gemi sökümü işinde bir bakan sürsatına sürüp bak bak bir şey olmadım dediğini hatırlayan biriyim.
Özalın Çernobil iyidir zararı yok bak bak çay içtim bir şey olmadım diye zırvaladığınıda hatırlıyorum.
Bunları ve günümüzde tv lerde boy gösteren prof doç dr titirli şarlatanların dediklerinide bir kenara koy .
Bilim bu değil.
Bunların hepside üniversitelerin yaptıkları araştırma denilen safsataların çoğuda , belirli odaklarca manipüle edilen olaylardır.
Kolaycsa kanma.
Kanser yapar diyenede yapmaz diyenede kuşku ile yaklaş.
Ne hemencecik red et ne de kabul et.
Ama araştır dinle öğren öğret.
Yeryüzü sürekli radon gazı yayar.
Kanserojendir.
Ama kanserin tedaviside o radyoaktivitededir.
Her canlıda hücrelerde anomaliler oluşur ve kanser gözlenir ve bir taraftanda yok edilir.
Bunu yok eden yeryüzünün radonudur.
Mülkün sahibi her şeyi bilendir.
Çoğu zarar yeteri kadarı yarar meselesi.
Bak başka neler hatırlıyorum.
Karadenizin altından o derinlikden o sülfürlü ortamdan boru geçmez gitti paracıklar battık bittik vatan hainleri imdattt diyen tv lerde boy gösteren bir sürü bilimsel belge sunan atom araştırma gaz araştırma vırt araştırma zırt araştırma kurumundan bilmem ne müdürü titirli bir sürü proflar aylarca tv lerde boy gösterdi.
Çok meraklı isen o yıların kayıtlarını ve kimlerin hangi kanallarda çıktığını araştır.
Neredeyse 20 yıl oldu hala sorun yok inşa Allah da olmaz.
Neden bir sürü örnek , her duyduğuna inanma.
Çocukluğumdan beri tıp dünyasına yakınım ve mesleğim dolayısı ilede tıp faküldelerine hocalara yakınım.
Baş tacı edilecek harika hocalarımızda var , kapıya it diye bağlanmayacak kadar değersiz soytarılarda var.
Kimin neye hizmet ettiği ise dikkat gerektiren bir durum.
İşi bilenler iş yapıyorlar onları tv lerde soytarılık yaparken göremezsin vakitleri yoktur.
Özet önümüze konan bilimsel yaftalı her şeye dikkatli yaklaşalım.
Ve bilimden uzak gerçeğe yakın bir cümle.
Gücün yoksa geleceğinde yok.
Yani çocuklarının sakat olmasından korkmana sebep yok zaten olmayacaklar.