ENERJİYİ NEREDEN ÜRETECEĞİZ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilgi edinmek isteyenlere; Nükleer Güç Santrali (NGS) AKKUYU NGS A.Ş.

Bakın Mevcut santrallerimizin güçleri aşığıda yazılı Yapılması planlanan Nükleer santralimiz 1200MW Gücün büyüklüğünü görün !

[FONT=&quot]Termik santraller (Katı yakıtlı, harici kazanda yanmalı, Rankine tipi)[/FONT]
[FONT=&quot]Katı fosil yakıtların kimyasal enerjisinin kazanlarda buhar elde etmek için kullanıldığı ve Rankine su-buhar çevrimine uygun Buhar türbinleri kullanılarak elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralleridir.[/FONT]
[FONT=&quot]Günümüzde elektirik büyük oranda bu yöntemle üretilmektedir.[/FONT]

[FONT=&quot]Hidroelektrik Santraller[/FONT]
[FONT=&quot]Yüksek seviyedeki su birikintisinin potansiyel enerjisinin su türbinlerini tahrik etmek için kullanıldığı santrallerdir.[/FONT]

[FONT=&quot]Rüzgâr enerjisi santralleri[/FONT]
[FONT=&quot]Rüzgâr türbinleri vasıtasıyla güç üretimi yapan santrallerdir.[/FONT]

 
Yazılar okunmuyor, yazar kim ünvanı nedir belli değil ama yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler.

yoksa yaşlılıktan okuyamamaya mı başladım :D


Hayırlı akşamlar sn.Yaşlıuzman.Bilakis,tam aksi en verimli bir yaşınızdasınız sn.Yaşlıuzman.
Nick name'nizindeki gibi çok da yaşlı da değilsiniz.Hatta hatta Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de sizin de bildiğiniz üzere,"ömrün en güçlü çağı olarak 40 yaş" özel olarak da belirtilmektedir,bu yaşlarda gerek fiziken,gerek olgunluk ve yeterli okuma gücünü bulamama yönünden bir sıkıntının henüz oluşmaması lazımdır.Asıl biz 60'ına merdiven dayayanlar olarak (3 sene önce yakın okuma gözlüğü almıştım.) geçenlerde 60'ına yaklaştğını söyleyerek sağlığından yana çok dertli olan sn.Tekin126 üstatımız gibi,50 yaş sınırını yakın veya uzak olarak geçenler,vücutlarında her an için sorunların oluşma ihtimaline karşı sürekli ve düzenli check-up kontrolünden de geçmelidirler diye de düşünüyorum ben.

Ancak Kutsal Kitabımıza göre de siz şu anda,hem ruhen,hem fiziki olgunluk ve zihinsel yeterlilik açısından en iyi durumdasınız.Zaten erkek olsun,kadın olsun insanlar 50 yaşın üzerinde çok fazla çalışarak çok fazla da riske girmemek ve şansını da bu konuda fazla zorlamamak adına (Ömürleri boyunca çok da yıpranmışlarsa eğer) emekliliklerini isteme yolunu (Eski sistemde) genellikle de (İmkanlar dahilinde) düşünmekte ve bunu kendi istekleriyle de çoğu zaman gerçekleştirebilmekteler.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Sayın [MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] hocam Kuranda olgunluk yaşı olarak 40 yaş diye bahsedilir. En güçlü yaş olarak 40 diye hangi ayette geçiyor acaba?
 
Sayın @binbaşı hocam Kuranda olgunluk yaşı olarak 40 yaş diye bahsedilir. En güçlü yaş olarak 40 diye hangi ayette geçiyor acaba?

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 40 yaşında peygamber olmuştur. Bu nedenle 40 yaş olgunluk yaşı olarak nitelendirilir.

Sn Binbaşı muhtemelen bu konuyla ilgili yine uzun bir paragraf hazırlığı içinde galiba :D
 
Son düzenleme:
Peki sayın YaşlıUzman,
Nick olarak yaşlı uzman devam mı edecek. Nick'e bakıyorum yaşlı uzman, yaşa bakıyorum 39. O zaman bizler ne oluyoruz, fosil usta mı.:eek:
 
Sayın @binbaşı hocam Kuranda olgunluk yaşı olarak 40 yaş diye bahsedilir. En güçlü yaş olarak 40 diye hangi ayette geçiyor acaba?

Hayırlı akşamlar,sn.öğretmen27 hocam;ilahiyatçı Prof.Dr.Süleyman Ateş'in Türkçe kaleme aldığı bir Kur'an Meal'inde o şekliyle geçtiği hafızamda kalmış,ancak tam olarak da hangi ayettedir,bunu tam olarak da hatırlayamadım şu anda.Ancak sn.Yaşlıuzman'ın da çok iyi ifade edebildiği gibi,peygamberimiz olan Hz.Muhammed'den direk bahsedilerek (Bizzat kendisi kasdedilerek) ifadede geçen "...ömrünün en kuvvetli yaşı olan 40'a eriştiğinde..." ibaresinde "kuvvetli" kelimesi ile aslında olgunluk (kemaliyet) de direk olarak kastedilmektedir veya yazar benim de mealinden aklımda kaldığı şekliyle Türkçe'ye böyle nakledebilmiştir.

Ancak çevirisi yapılan diğer başka Kur'an-ı Kerim'in meallerinde muhtemelen "kemal,olgunluk,vb." daha değişik kelimeler kullanılarak da ayni kelmenin karşılığı yine ifade edilmiş de bulunabilir.Ben yalnızca ilahiyatçı olan sn.Prof.Dr.Süleyman Ateş beyefendinin mealini tam esas alarak ve aklımda da o şekilde kaldığı için güçlü,kuvvetli olarak geçtiğini tam da anımsamış olarak yazıda bu şekilde belirttim.

Not:Yerini okurken tesadüfen de Kur'an'ın mealinde bunu bulursam eğer,bu sözün hangi surede,ayette,yani kaçıncı maddede tam olarak bulunup yer aldığını size ya özelden ya da forum içinden inşallah en kısa sürede de belirtebilirim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Bence [MENTION=301888]YaşlıUzman[/MENTION] ustam çok emek harcayarak kendini çok iyi yetiştirdiği için, elektrik alanında yaşlandığını ifade etmeye çalışıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,222
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst