enerji tasarrufu

kompanzasyon eneji tasarrufu sağlar ama dediğin gibi yüzde 50 dedğil yüzde 3-5.Lakin kompanzasyon bu sebeple değil enerjinin kalitesini artırmak için yapılır.Harmoniklerden kurtulmak için cihazların ömrünün uzaması için vs.. vs..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
tasarruf yapıyor.Devre reaktif gücü ile alakalı buradaki cekilen akımın kapasitörlerle desdeklenerek kapasitis gücten yaralanıyosun buyüzden akım düşük gibi görünüyo ampermetreler reaktif olarak ölcüm yapıyorlar buyüzdende akım farkı okadar yüksek cıkmış olabilir.
 
hemmuhhemtek kardeş her zamanki gibi süpersin ne demek istediğimi çok iyi anlamışsın hele son paragrafın harika bir bilgi içeriyor çok teşekkürler saol hepiniz saolun ben zaten kompanzasyonu bilen ve sürekli uygulayan birisiyim ben mantığıma alamamıdığım bi olayı sordum sizlere dediğim gibi hemmuhhemtek arkadaşımızın son paragrafı sayesinde öğrendim hepinize teşekkür ediyorum
 
slm .. kompanzasyonun az enerjı harcamakla hıc bır alakası yok bundan emın olabılırsın ..
acılamak gerekırse .. bu sıstemler sadece ana sebekeden cekılecek kablonun kesıtını dusurmek ve sebekeden cekılecek ınduktıf enerjıyı en aza ındırmektır . Ve ısletmeye harmonıgı alınmıs temız bır enerjı ıletmek ıcın kullanılır.Sen .. ornek verıyorum..kompanzasyonu drvreden cıkarırsan senın kullanmıs oldugun reaktıf enerjı kullanmıs oldugun aktıf enerjıden daha cok cıkacaktır sende sebekeden asırı bır sekılde reaktıf enerjı cektıgın ıcın cezalı durumuna duseceksın.kompanzasyonu tekrar actıgında reaktıf enerjı de buyuk bır gerıleme olacaktır bunu sebebıde reaktıf enerjının bır kısmının kondansatorler sayesınde elde ettıgını anlayacaksınız...ıyı calısmalar..
 
Son düzenleme:
arkadaşım kompanizasyondaki açılım elektrik enerjisinin içinde aktif ve re aktif olmak üzre iki enerji var aktif enerjiyi iş gücüne çevirirsin fakat reaktif enerjiyi çeker ama işgücüne çeviremessin bobin (sargı)bulunan motor balast gibi elemanlar çeger bunu saade bunu baraja geri göndermek içinde kompanizasyon yapılır kullanılmayan enerji hatları sıkıntıya sokmaz ise elektrik sorunuda daha az karşılaşılır
 

Forum istatistikleri

Konular
129,286
Mesajlar
924,983
Kullanıcılar
451,712
Son üye
louygu

Yeni konular

Geri
Üst