Enterasan bir sorum var

Katılım
3 Nis 2019
Mesajlar
1
Puanları
0
Yaş
39
Bugün banyodaki çamaşır makinasının prizini söküp yerine vikonun ikili prizini montaj yaptım (kurutma makinası aldık onun için boşta priz olmadığından bunu yaptım doğru mu bilmiyorum aklıma bu geldi) Kablolar baya kalındı. Bu işlemi yaparken prize ait sigortayı kapattım kabloda elektrik yoktu. Fakat ben kabloları prize takarken kaçak akım attı, evdeki kaçak akım ve elektrik sayacının oradaki de atmış. Çok şaşırdım kablolara elim değmiş olabilir ama başka bir hata yapmadım. kaçak akımları kaldırdım kaldığım yerden devam edeyim dedim tekrar kaçak akımlar hem dairemdeki hem binadaki sayacın oradaki atmıştı. Artık bir fener yardımı ile tüm işlemi bitirdim kaçak akımları kaldırdım. Herşey sorunsuz çalışıyor. Topraklama vs hepsini doğru bağladım.
Aklıma sadece şu geliyor toprak veya nötr kablosuna dokunduğumda mevcut elektrik hattında bir akım kaçağı mı oluşturmuş oldum yani vücudumdan kaynaklı olarak kaçak akım verdiği akımı alamadı ve bir yerde bir kaçak var diye düşünüp mü attı başka birşey mi çok merak ettim doğrusu. Bu arada elektrikçi değilim. Basit lamba priz değişimlerini yapabilen biriyim sadece. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sigortaları kapasanız bile toprakla nötr hattı temasında kaçak akım rölesi atar. Prizdeki toprak ve nötr hatlarının yerini karıştırmış olmadığınızdan emin olun.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,295
Mesajlar
925,043
Kullanıcılar
451,728
Son üye
smkay

Yeni konular

Geri
Üst