entes RG-T rölesi ve aşırı kompanzasyon

öncelikle herkese selamlar, benzer bir sorunda ben yaşıyorum o yüzden ayrı konu açmak istemedim. Şu an kontrolünü yaptığım kompanzasyonda 47,5 KVar kondansatör var, röle RG12T monofaze çalışan eski bir model, sorunsa şu;
sistemde en düşük dilim 2,5 KVar ve ardından 6 adet 7,5 KVar kondansatör geliyor. Rölede hiç kademe devrede değilken aşırı kompanzasyon hatası veriyor ve C- ledi yanıyor. Yarın K-L uçlarının yönünü değiştirmeyi düşünüyorum ama sizinde fikrinizi almak istedim başka bir hata olma olasılığı aklınıza geliyormu acaba?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

öncelikle herkese selamlar, benzer bir sorunda ben yaşıyorum o yüzden ayrı konu açmak istemedim. Şu an kontrolünü yaptığım kompanzasyonda 47,5 KVar kondansatör var, röle RG12T monofaze çalışan eski bir model, sorunsa şu;
sistemde en düşük dilim 2,5 KVar ve ardından 6 adet 7,5 KVar kondansatör geliyor. Rölede hiç kademe devrede değilken aşırı kompanzasyon hatası veriyor ve C- ledi yanıyor. Yarın K-L uçlarının yönünü değiştirmeyi düşünüyorum ama sizinde fikrinizi almak istedim başka bir hata olma olasılığı aklınıza geliyormu acaba?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

"Aşırı kompanzasyon" uyarısı varken cosfi değerini kaç gösteriyor?

Akım trafosu uçlarını yer değiştirdiğinizde başlangıçta cosfi değerini 0,9 üzeri gösterip, devreye kondansatör aldıkça cosfi değerinin aşağıya doğru düştüğünü ve tüm gruları devreye aldığında da cosfi değerinin çok aşağılarda olduğunu ve rölenin "eksik kompanzasyon" uyarısı verdiği görecek misiniz bakın bakalım.

Az önce gördüğüm arıza buydu ve hala üzerinde düşünüyorum. :)

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,669
Son üye
koraykahvecioglu79@gmail.

Yeni konular

Geri