Entes RG3 12 CS Yardım

firmamızda 400 kw lık kompanzasyon sistemi kurdum ama bir türlü reaktifi %26 dan aşağı düşüremedim kapasitifde %12 olarak çıkıyor sistemde 2 adet 137 kw ac sürücülü eksantrik pres motoru var bu iki motor devredeyken reaktif %13 aktif %6 çıkıyordu fakat 137 kw DC motor olan bir preste çalıştırmaya başladıktan sonra reaktif %26 kapasitif %13 den aşağıya düşüremedim ne yapmalıyım
malituran arkadaşım öncelikle cosfi değerlerini okuduğun zaman 0.98'in altındaki değer hangi fazda ise o fazdan cezaya giriyorsun demektir. rölenin var hanesine geldiğn zaman ihtiyaç olan kondansatör gücünü öğrenmiş olursun.veyahutta tüm fazlarda aynı durum gözleniyorsa kondansatör seçiminde yanlışlık var demektir.bu işlemleri yaptıktan sonra buraya bildirirsen yardımcı olurum.
kolay gelsin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tristörlü kompanzasyondan başkası yalan bir makina fabrikasında uygulamasını yaptık neredeyse 8 aydan beri hiç bakmadık bile bence sorununu bu çözer kolay gelsin
 
bahsettiğin güçler anlık devreye girip çıktıkları için sorun yaşıyorsun büyük ihtimalle. alternatif olarak makinaların devreye girdiği anlarda devreye sokabileceğin kondansatörler kullanabilirsin. Kondansatör kontaktörlerinin bobin uçlarını, makinaların sürücü veya kontaktörlerinden alabilirsin. Böylece pres veya kaynak makinası devreye girdiğinde kondansatörlerde devrede olacaktır. Tek fazla çalışan ekipmanların var ise tek fazlı kondansatör temin etme yoluna gidebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,832
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst