İyi 10 yılda sıknti cikmamis..O c tipi sigortalar ev için uygun değil..hepsi b tipi olmalı..aydınlatma için 10, prizler için 16 amper Siemens viko legrand kaliteli Sigorta kullanın..İyi Bayramlar dilerim evdeki sigortaları 10 yıldır kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum hangi markayı ve kaç amper almalıyım B tipi ve C tipi hangisini kullanmalıyım yardımlarınız teşekkür ederim
Teşekkür ederim Siemens marka almayı düşünüyorum fakat prizlerin sigortasını bulamadım toplam 4 tane Sigorta var ve 4 oda varB tipi,ABB,Legrand,Schneider marka,min
4,5 kA ( 6 olursa daha iyi ).Aydınlatmalar
için 10 amp.Pirizler için 16 amper.
Şohben değilde kombi var 32 onun sigortasıİyi 10 yılda sıknti cikmamis..O c tipi sigortalar ev için uygun değil..hepsi b tipi olmalı..aydınlatma için 10, prizler için 16 amper Siemens viko legrand kaliteli sigorta kullanın..
32 amper olan şofben için sanırım..onun da kablosu en az 4 mm kalinliginda olmalı.. değilse eğer 3.kademeyi kullanmayın onun için 25 amper sigorta taktırın.
İyi Bayramlar dilerim evdeki sigortaları 10 yıldır kullanıyorum ve değiştirmek istiyorum hangi markayı ve kaç amper almalıyım B tipi ve C tipi hangisini kullanmalıyım yardımlarınız teşekkür ederim
K.A.K.R yokmutoplam 4 tane Sigorta var
Çok eski tesisat olduğu belli. İç tesisler yönetmeliğine göre bir evde enaz 3 adet özel linye olmalı (Çmşr, Blşk, Fırın). Ani su ısıtıcılar tam bir felaket zaten o konuda yorum yapmayayım.
Özel linyeler için Sigorta kutusuna ayrı hat çektirmelisiniz. Yani sigorta kutunuzda en az 6-7 sigorta olmalı. Kaçak akım koruma rölesi taktırmalısınız. Özetle tesisat komple revize edilmeli. Sıva altı kırma dökme istemiyorsanız sıva üstü olarak mutlaka yeni linyeler çekilmeli.
Mevcut tesisatınızda belki 1 linyede 10-15 priz sorti var bu durumda sigortayı yenile bu iş tamam demek doğru olmaz.
Not: Gençler bilmez eski tesisatlarda borular sac, nötr iletkeni çıplak bakırdı. Belkide böyle bir durum var.
Eski tesisatlarda Toprak falan yoktu nötr çıplaktı. Borular sacdandı.izolesiz kablo koruma topraklaması olabilir mi?