Ev yapımı freze projem

Daha önce defalarca kez söylediğim gibi mesele iki makinenin birbirine olan üstünlüğü değil. Mesele CNC'ye çevrilen bir makinenin bilgisayara ve diğer aparatlara muhtaç olması. El çarkıyla veya kodla CNC'de iş daha düzgün çıkıyor olabilir ama zahmetli. Makineyi aç, bilgisayarı aç, soğutmasını çalıştır (benim için su soğutmalı). Kocaman makineye kafanı göm, işlemeye başla. Ben freze kullanmaya başladıktan 3 yıl sonra CNC macerasına girdim. 4 yıldır freze kullanıyorum. Bana çok daha pratik geliyor. Örneğin helikopter motorunun pistonunu modifiye etmek için divizörle frezenin tablasına bağlıyorum ve göz yordamıyla pistonun iç kısmından fazlalık malzemeyi çıkartıyorum. CNC bu iş için çook fazla. Freze ise her zaman elinin altında. Fişini tak, düğmesine bas çalıştır ne yapacaksan yap. Ben el çarkıyla aynı işi CNC'de yapmak için bile bilgisayarı ve soğutmayı çalıştırmak zorundayım. Frezenin yapabildiği her şeyi CNC'nin de yapabildiğini, hatta çok fazlasını yapabildiğini akbul ediyorum ama peki sanayide neden hala frezeciler var? Bu insanlar neden ısrarla CNC işine geçmiyorlar? Salak mı bu insanlar? Değiller çünkü frezenin de kendine göre rahatlıkları ve avantajları var. Alışmışlar ve onlara (aynı şekilde bana) daha rahat geliyor.

Gumush sana demiyorum:
Anlayamadığınız gibi iş biraz tercih ve zevk meselesi.
 
15 senelim manuel frezeci olarak yazının son kısmına katılıyorum tek katılmadığım nokta bir manuel frezenin yaptığını hal hiçbir cnc yapamaz:) Sebebi de cnc göz kararı iş yapmaz, kod kararı yapar:)))
 
Suat tesekkur ederim , ben CNC'yi yeni yerine tasiyip ayarlarina zaman ayiramadigim icin henuz deneyimleyemedim. Freze'yi henuz 1-2 saat kullanmisligim yok , ama alisirsam daha dogru yorum yapabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Geri
Üst