Ev yapımı hava kompresörü

ekovat motoru zarar görmesin diye düşünüyorum ben.
sonuçta yağ çıkıyorsa eksiliyor eksiliyorsa yağ bitiyor demek. yağsız çalışması demek.

Belirli aralıklarla kompresöre yağ ekleyebilirsin. Nasıl yapılır dersen şuan bende bilmiyorum. Daha o konuya çalışmadım, ama bazı forumlarda ekleniyor diye okumuştum.
 
sanırım filtrede olsa yağ eksilecek. yağlama işi nasıl yapılır onu öğrenelim bence. benim araya koyduğum kola şişesi bile önemli ölçüde yağ çıkışını engelledi ama motor yağı eksiltiyordur muhtemelen küçük yangın tüpünden basit bir tankta ben yapayım diyordum üzerinde basınç göstergesi var ama biraz daha konuyu takip edelim bakalım @alpsah01 üstad senin verdiğin linkteki aparatlar çok pahalı astarı yüzünü geçecek derler ya daha basit kullanımlar için çözümü yokmudur.
 
sanırım filtrede olsa yağ eksilecek. yağlama işi nasıl yapılır onu öğrenelim bence. benim araya koyduğum kola şişesi bile önemli ölçüde yağ çıkışını engelledi ama motor yağı eksiltiyordur muhtemelen küçük yangın tüpünden basit bir tankta ben yapayım diyordum üzerinde basınç göstergesi var ama biraz daha konuyu takip edelim bakalım @alpsah01 üstad senin verdiğin linkteki aparatlar çok pahalı astarı yüzünü geçecek derler ya daha basit kullanımlar için çözümü yokmu

www.hobimodels.com/Airbrush--Kompresor,LA_201-2.html

www.turkeyairbrush.com/AIRBRUSH-KOMPRESORU-BADSECTOR-186,PR-1311.html
400-500 tl gibi fiyatların konuşulduğu piyasada 100-150 tl hiçbirşey bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
@alpsah01
hocam bu attığınız art arda mesajları bir mesajda toplasanız bir kere de yazsanız bilgi kirliliği, mesaj çokluğu yapmamış oluruz bence.. kişisel önerim
 
Ekovatın Soğutulması

Sanırım ekovatın soğutulmasında Peltier modülü kullanılabilir. Aşağıda Peltier (alttaki ince parça) üzerine takılmış alu soğutucu ve fan görülüyor.

upload_2016-4-30_14-14-20.jpeg


Peltier modülüne akım verdiğimizde, akımın yönüne bağlı olarak bir yüzeyi soğurken diğer yüzeyi ısınmakta. Tam tersi de geçerli, iki yüzey arasında sıcaklık farkı varsa elektrik üretebiliyor. Sıcaklık farkı ne kadar fazla ise o derece verimli çalışıyor.

Ekovatı kompresör olarak kullandığımızda yağ sıcaklığının 150-200 derecelere ulaşması, yağın sıcaklığa bağlı buharlaşması, basınçlı havaya karışması ve yağın eksilmesi sorunu ile karşılaşıyoruz.

Peltierin, bir yüzeyi (sıcak) ekovata temas edecek şekilde bağlandığında , diğer yüzeyi ise alu (veya benzeri) soğutucu sayesinde hava ile temas ettiğinden (soğuk) elektrik üretecektir. Ekovatın ısısı, Peltierin sıcak yüzeyinden soğuk yüzeyine geçerken elektrik enerjisine dönüşerek azalacak ve üretilen elektrik yukarıdaki resimdeki gibi bir fana bağlı olduğunda, fan sıcaklık farkı ile orantılı çalışacaktır (kapalı çevrim). Fan soğutucuyu soğutarak Peltierin daha verimli çalışmasına yardımcı olacak ve hava akımı da oluşturacaktır.

Bu yapı ne kadar verimli olur, ekovatın sıcaklığını ne kadar düşürür bilmiyorum. Hesabını yapabilecek veya benzer bir kullanım deneyimi olan arkadaşlar varsa sevinirim.

Yetersiz kalması halinde, sıcak yağ borularla Peltierin sıcak yüzeyi üzerinden dolaştırılabilir (hatta soğutma içinde benzer şekilde su ile soğutma yapılabilir) ama yapı karmaşık ve pahalı bir hal alabilir. CPU soğutma için Peltier kullanılıyor, sıvı soğutmalı hazır sistemlerde satılıyor.

http://www.aliexpress.com/store/pro...C1-12706-If-you-want/1962508_32517842372.html

Peltier ucuz bir ürün (1.74$). Çıkma CPU alu soğutucu ve fanı ile kullanılabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst