Fırın arızası

Şükrü35

Üye
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Beko 6340E marka Ocaklı fırın kullanıyorum. Fırının açma kapama düğmesini çevirince hiçbir fonksiyonu çalışmıyor.o kırmızı ışığı bile yanmıyor.Kablolar da kopma,yanma var mı diye açıp baktım. Böyle bir duruma rastlamadım.kablolarda sorun yok gibi. Ama fırın çalışmıyor. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
 
bu fırınlarda elektronik kart olmadığını tahmin ederek ; ölçü aletiniz var ise düğmenin giriş faz ı ile nötür ü ölçün . voltaj var ise düğmenin çıkışını ölçün. ölçü aletiniz yok ise aynı işlemi kontrol kalemi ile deneyin. derim ben...
 
Suat bey düğmenin olduğu yere kadar kontrol kalemi ile kontrol ettim enerji geliyor. Ama düğmeyi çevirince çalışmıyor. Enerji düğmeye kadar geliyorsa neden çalışmaz?
 
Suat bey düğmenin olduğu yere kadar kontrol kalemi ile kontrol ettim enerji geliyor. Ama düğmeyi çevirince çalışmıyor. Enerji düğmeye kadar geliyorsa neden çalışmaz?
Dugmeyi cevirdikten sonra cikisinida kontrol edin..enerji gelmiyorsa dugme arizali,gecirmiyor..enerji geliyorsa icinden sigorta atmis olabilir.
 
Bu fırın da sigorta var mı bilmiyorum.her tarafina baktım sigortaya benzeyen bir şey görmedim.bu düğmenin arkasında komutatör var o arızalı olabilir dediler onun üzerinde de yanma gibi bir durum da yok sağlam gibi.
 
Dedigim gibi isigida yanmadigina gore anahtarin gecirgenligini bi kontrol edin ilk olarak..sonrasi icin resim foto eklemelisiniz bolca
 
Teşekkür ederim. Eve gidince ilk işim bu olacak. İlginizden dolayi teşekkür ederim.
 
nötr de sorun olabilir. bunun da en kolay yolu prizi ters takın yine bakın bakalım düğmenin girişine kadar faz gelecekmi. ve tabi çıkışına
 
Gece lambası gibi başka cihazla prizi kontrol et önce!
 
By lent bey priz de sorun yok zaten. Başka cihazlar falan çalışıyor prizde. Sorun fırınin içinde.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,026
Mesajlar
922,637
Kullanıcılar
451,281
Son üye
barisey

Yeni konular

Geri
Üst