Evet,2*15 de olur tek 30 volt ac sarım çıkışlı 220/2*15 ; 220/30 ; ac/ac besleme trafosu da olabilir.İlerisini düşünerek 2*15 ile başka devreye de uyarlarım derseniz 2*15,ama bu devre sabit kullanılacak ve öyle kalacak da derseniz 30 volt ac sabit çıkışlısı tercih edilmelidir.Ayni lm317'de olduğu gibi 0-35 volt ac verip bunu ayarlı alınan şekli gibi burada en az 30 volt ac'yi devre girişinden uygulamak gereklidir.Amper hesabı nasıl olacak burada,3 amper için net 3 A'yı sadece versek 3 A'yı net de alamayabiliriz.
Etiketinde 3 A monteli 5 A dediğiniz e-bay ürünü tam buysa o zaman en az 5 A'yı girmek gerek trafoyla,30 vac akımla birlikte.30*5=150 watt. eder.Güç faktörü de hesaba katılıp bunun az üstünü 165-170 VA 'lık, 30 volt ac tek sarımlı veya 2*15 volt simetrik çıkışlı alıp bu orta ucu hiç kullanmadan en dıştaki 15+15=30 volt sarımları kullanarak devrenin input (giriş) kısmından 30 vac'yi lehimleyeceksiniz.
5 amperlik bir cam sigorta bu devrede hiç yoksa (Evet,şimdi baktım yokmuş pcb'de hiç sigorta)sigorta kutusuyla=(araba teyplerinde kullanılan 2 parça olup içine sigortayı (5 amperlik cam sigorta,250 volt olabilir= alıp dönerek kapanandan)devreden önce seri bağlayın.Bu devrede soğutucusuz tam boşta görünen 3 bacaklı transistörleri uygun soğutucularla vidalayıp sıkıca bağlayın.Bir tanesinde ise küçük de olsa zaten bir soğutucu üzerine de takılmış,ona gerek yoktur.
1000 VA'lık ups trafosu çıkış sarımlarına bağlıdır,bu kullanma şartınız.Yani 2*15 volt sarım veya tek 30 volt ac sarımı tam varsa (220 vac girişi bulup 220'yi uygulayp bu uçları ac kısmında avomereyle görmeniz de lazımdır) gücü epey de olduğundan kullanırsınız elbette.Ama 220 volt ac giriş ucunu deneme-yanılma yoluyla avometrede önve ölçüp 220 vac giriş yeri (2 kutup) diye tam emin olup şebekeyi girersiniz,yoksa ups trafosu yanacaktır,daha kısa metrajlı sargılar yanlışlıkla da şebekeye direk girerse.Bu seçimi (ayırmayı) tek başınıza yapabilecek misiniz? Değişik açılardan ups trafosunun resimlerini çekip forumda yayınlayın,size yol gösterelim.Çok kişiye bu şekilde yardımcı da olabilmiştik bu konuda.
1988'de 13.8 volt dc 5 amper çıkışlı 2N3055'li regüleli dc. besleme devresini (Bu aslında telsizler için bir besleme devresiymiş,kitinde öyle yazıyordu) ben de sizin gibi satın alıp buna uygun trafoyu elektrikçide 18 volt ac çıkışlı ve 120 vA'lık güçte sardırmıştım.Bu regüle devresini uzun seneler de ckullandım,regüle devresi tam yanınca (2003-2004'de) trafosunu şu anda kendi yaptığım 4 trafolu,kademeli olan ve bu trafoları 4 anahtarla devreye girip kısmen amper ayarı da yaptığım,18-22 volt dc. çıkışlı bir akü şarj cihazında kullanmaktayım.Kolay gelsin.