Delifişekali;
İlgi alanım konuyu forum sitesinde görünce yazılanları bir okuyayım dedim. Eline emeğine sağlık, iyi bir çalışma olmuş.
Aynı bağ evi, elektriksizlik sorunu maalesef bende de var, Köye ev yaptık, köy dediysem mahalle oldu, imara, iskana belediye karışır, ev dört dörtlük olmadan iskan vermiyorlar, iskan alamayınca da
Elektrik alamıyorsun, yılın 8 ayı orada kalıyorum, ev çatı dublex 140 m2
Ekli dosyayı görüntüle 14926
Ekli dosyayı görüntüle 14925
Elektrik tüketimi standart alıcılar, buzdolabı, aydınlatma, TV uydu, çevre aydınlatma vs...
Dedim ya, sayfaları incelerken videonu gördüm. İlk
Ekran görüntüsünde kırmızı-siyah rulo yapılmış kabloyu görünce "eyvahhh...!" dedim, ilgimi çekti. Neden eyvah dedim, üzerinden enerji geçen rulo halindeki kablolar sakıncalı oldukları için dikkatimi çekmişti.
Rulo halindeki kablo bir trafo gibi davranıp manyetik alan oluşturuyor, gerilim düşümü yaratıyor. Sen bir de metal makaraya sarmışsın. eyvah ki, ne eyvah...
Bir gün 35 mt.lik seyyar ara kablosunu açmaya üşendim, rulo halindeki kabloyla bir spiral taş motoruyla çalışırken taş motoru bayılıp duruyordu, ara kablosu da neredeyse yandı yanacak. Çok ısınmıştı.
Tavsiyem yangına neden olmamak için mümkün olduğunca yeterli uzunlukta kablo kullanın, kesinlikle fazlalığını rulo halinde kullanmayın.
Kolay gelsin.