Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

inşallah bende ilk hareketi ellevrip daha sonra 12 volt civarında elektrik alacağım projeyi bitirecem ama kriz benide etkiledi dc motorkulancam ben step bulamadım
 
haltın ' Alıntı:
şefim size bişey soracam forumunuzu inceledim ve şu konu aklıma takıldı elektrik üretimi için step motor kullanılmaktan bahsediliyor. Step motorla elektrik üretilebilirmi?
Sabit mıknatıslı doğru akım motorları aynı zamanda iyi bir elektrik üretecidir.Step motorlar fırçasız motor olup, milinden çevirdiğimizde elektrik üretirler. Buradaki fırçasız motordan kastım, bu motorlarda kömür fırça bulunmaz. Bobinler dışta stator olarak sarılmıştır ve orta rotorda sabit mıknatıs vardır.
 
şefim böyle bi makina mümkünmüdür ilk hareketi elle ver sonra kendi çalışsın kendi üresin

ama benim ALLAH ' tan başka korkum olmadığı için makina bitince bir TÜRK olarak göğsümü gere gere anlatcam makineyle ne yapılır araba sulama ev elektriği sanayide forklift taşıma vs ama dediğim gibi kriz dolayısıyla işsiz kaldım makinanın son 4 parçasını tamamlayamadım İNŞALLAH iş bulunca tamamlıcam geri sayım başladı arkadaşlar

_________________________________________________

Ardı ardına mesaj yollamak yerine, değiştir butonunu kullanarak mesajınızı değiştirebilirsiniz.

Düzenleme: Roboelektronik
 
Şefim bana cevap vermişsiniz ama kafamdaki soru hala duruyor. Ben step motorları sadece motor olarak biliyorum. Step (adım) motorlar verilen sinyallere göre belli açılarda dönebiliyor.
 
şefim böyle bi makina mümkünmüdür ilk hareketi elle ver sonra kendi çalışsın kendi üresin

karakartal 66 arkadaşım !
Şevkini kırmak istemem ama böyle bir makina pek mümkün görülmüyor. Halihazırda kullandığımız yakıt yerine başka bir yakıtla çalıştıracağım derseniz tamam belki olabilir ama bu bahsettiğiniz mümkün değil gibi.
 
haltın ' Alıntı:
Şefim bana cevap vermişsiniz ama kafamdaki soru hala duruyor. Ben step motorları sadece motor olarak biliyorum. Step (adım) motorlar verilen sinyallere göre belli açılarda dönebiliyor.
Sayın haltın arkadaşım !
Evet sizinde dediğiniz gibi step motorlar verilen sinyallere adım adım dönerler. Fakat yukarıda da bahsettiğim gibi milini bir kuvvetle döndürürsek çalışma gerilimi kadar elektrik alırız. Bu bilgiler tecrübeyle sabittir.
 
Arkadaşlar sizin düşündüğünüz proje yani ilk hareketi elle verip sonra sistemin kendini beslemesi olayı mümkün değil.
Aslında elektriğe ilk başlayan herkesin aklına gelmiştir bu fikir, önce bir uyartım hareketi veriyoruz sonra sistem kendi kendini besliyor yani bi dinamonun miliyle bir motorun milini akuple etmek ve dinamoyla motoru beslemek motorun milindeki hareketlede dinamoyu beslemek çok basit şekliyle bu şekildedir sanırım ama bu sistemin çalışması mümkün değildir.
HİÇ BİR GÜÇ KENDİNİ MEYDANA GETİREN GÜÇTEN DAHA BÜYÜK OLAMAZ. SENİN DEDİĞİN SİSTEM YARATMAKTIR. O DA YÜCE YARATICI ALLAHA MAHSUSTUR.

o sistemde sürtünmeden dolayı kayıplar olacağı için devir eden güç bir müddet sonra sıfır olacaktır. sürtünmeyi sıfıra indirsen bile ısı kayıplarını sıfırlayamasın yani sistem teorik olarak mümkün değildir.

O sistem mümkün olsaydı emin ol ben çoktan bulmuştum. veya meşhur emekli askerlerin açıkladığı erke projesini duymuşsundur oda aynı proje ama haala ortada makina yok.

kısacası o iş biraz yaş

ama ben yinede yaparım diyorsan sana bir tiyo vereyim. aynı anda bir motorun hızını ve gücünü arttıra bilirsen bu iş olur önce onu bul..


Sayın şefim müadenizle size bir sorum olacak.
sizin 72 oyuklu 22 kutuplu alternatör projeniz ne oldu o alternatörü imal etmeyi başarabildinizmi?
başardıysanız alternatörün test sonuçlarını açıklaya bilirmisiniz?
yarım bıraktıysanızda nerde takıldınız. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.iyi çalışmalar


_________________________________________________

Ardı ardına mesaj yazmak yerine, mesajınızın bulunduğu kısımdan değiştir butonunu kullanarak mesajınızı düzenleyebilirsiniz.

Düzenleme: Roboelektronik


Lütfen Forum Kurallarını Okuyunuz
 
ah o erke' ciler. Çok iddialı çıkmışlardı. Şimdi nerelerdeler acaba. O zaman kendi kendini besleyen makina termodinamik yasalarına aykırı denmişti bilimadamlarınca.

Benim aklım daha çok su türbinlerinde. Okulumuzun yanından dere akıyo. Oradan elektrik üretebilmek isterdim. Rüzgardan daha kolaydır heralde. Sonuçta rüzgar esecek mi derdin yok. Yaz kış- gece gündüz akıyo. Bu tarz bir projel hakkında da bilgilerinizi paylaşabilir misiniz .
 
sayın şefim
sürekli rüzgar alan bir tepede bahçemizin içine kuyu kazdırmaktayım.kuyuda su bulacağıma inanıyorum. suyu bulduktan sonra suyun çıkarılmas için rüzgar enerjisi ile çalışan bir sistem düşünmekteyim.önerilerin dikkatimi çekti.ancak bahsettiğin çizimleri göremiyorum.çizimleri yeniden yayınlayabilirmisin.şimdiden teşekkürler
 
Bende bu konu üzerinde uzun zamandır çalışıyorum. Araba marş motorunu dinamo olarak kullanıyorum. 2 KVA lık reostayı aşırı rüzgarda çıkış gerilimini sabitlemesi açısından yine bir arabanın silecek motoruna ileri-geri kumanda vermek suretiyle yük olarak bağlıyorum. çıkış voltajını 15 V civarı sabitledikten sonra regüle ederek 10 adet 40 Ah kuru aküye şarj veriyorum. (Arada şarj koruması kullanmayı 3 defa akü parası verince akıl ettim.) Akülerden aldığım (5 li seri 2 paralel) 24 V 80 Ah gücü dc/ac convertör ile çevirerek aydınlatma, bilgisayar, tv vb. 3KVA olarak kullanıyorum.
Elektrik faturasında %70 e varan bir iyileşme sağlandı. Rüzgarın esmediği bir günümüz yok Allah'a şükür.

Not: Ben sizdeki şekilleri göremedim
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,117
Mesajlar
933,283
Kullanıcılar
453,182
Son üye
ramo87

Yeni konular

Geri
Üst