sasen1
Paylaşımcı üye
Hocam biz LM3915 ile yaptığımız PPM devredesinde referans voltajını 1V olarak ayarladık ve 0dB e karşılık geldi. (9.led (sarı) ) .Aynı işlemi İbreli PPM devresinde de yaptık.1V verdiğimizde ibre 0 dB i gösterdi.Fakat ben değişik dB lerde 1KHz sinyal gönderdiğimde LM3915 PPM led skalasındaki -3dB inişi ibrede göremedim.LM3915 de 0dB den aşağıya doğru her -3 desibel iniş karşılığı olarak ibreler -3 dB inmedi.Halbuki her dB düşüşü karşılığı gelen gerilim değeri ibreli PPM devresi içinde geçerli değil miydi?
Biz bu ledli ve ibreli PPM devrelerinin aynı dB değerlerini göstermelerini sağlayamayacak mıyız?İbrelerin kalitesi tabi çok önemli ama çalan bir müzikte LM3915 PPM de 0dB sarı yanarken ibreli PPM de ibre 0dB e ulaşmıyor.
Yukarıdaki linkteki yazının tamamını okudum gerçekten güzel anlatmış..Sizin de üzerinde önemle durduğunuz malzeme kalitesinin ne kadar önemli olduğu da ortada.
İbreli göstergeler logaritmik midir?Lineer midir?
Biz bu ledli ve ibreli PPM devrelerinin aynı dB değerlerini göstermelerini sağlayamayacak mıyız?İbrelerin kalitesi tabi çok önemli ama çalan bir müzikte LM3915 PPM de 0dB sarı yanarken ibreli PPM de ibre 0dB e ulaşmıyor.
Yukarıdaki linkteki yazının tamamını okudum gerçekten güzel anlatmış..Sizin de üzerinde önemle durduğunuz malzeme kalitesinin ne kadar önemli olduğu da ortada.
İbreli göstergeler logaritmik midir?Lineer midir?