Hocam merhaba redresör devresindeki 22 ohm direçleri 1K ile değiştirdim .Biz 22uF ve üzeri elektrolitik kondansatörler ile denemeler yaparken değiştirmiştik sonra 22 ohmda kalmış.
Video çekimini dediğiniz gibi yaptım.İbreler fast modda iken PC ses seviyesi 1V 0dB seviyesinden başladım ve şarkı içerisinde seviyeyi kademeli olarak düşürdüm.PC ses seviyesi 1.kademeye düştüğünde ibrelerin -60dB seviyesine yakın hareket ettiğini gördüm.
Ayrıca REW V5,19 programı içerisindeki sinyal jeneretöründen 1KHz -55dB sinyal gönderdiğimde ibrelerin kımıldadığını gördüm.Tabi bu sırada LM3915 PPM de hiç led yanmıyordu.
Video slow mod
-55dB de ibrenin hareketi
Hocam biraz bu konu ile ilgili kaynakları araştırıyorum .İnanılmaz derin bir konu .Hiç basite indirgenemeyecek bir konu.Bir çok ülkenin PPM ve VU üzerinde yapmış olduğu değişik yıllardaki çalışmalar.Oluşturulan değişik skalalar ile ölçüm tabloları ve değerler.
Bizim elde etmek istediğimiz ibrenin ileri hareket ve dönüş zamanı olarak aşağıdaki tablodaki DIN PPM değerlerini elde edeblmek mi?İbrenin sapma hızı yavaşlık düzeyine eğer yaklaşmışsak bunu elimizdeki imkanlar ile test edebilir miyiz?
Kaynakça Resim DIN :Levelling and Loudness - in radio and television,
Reim DIN SCALE :Wikipedia
Şöyle bir test yaptım ne derece doğru bilmiyorum. İbrelere 1KHz 0dB sinyal gönderdim.İbreleri soldaki slow, sağdaki fast modda olarak ayarladım.Sinyali kestikten sonraki düşüş süresini kronometre ile ölçtüm.
Soldaki ibrenin (slow) düşme süresi 1,58 saniye
Sağdaki ibrenin (fast) düşme süresi 3,11 saniye
Bu ölçüm bize DIN normuna uygunluk ile ilgili bir fikir verir mi?