@Mr_YAMYAM hocam trimpot ayarları ile oynayarak şöyle bir sonuç ortaya çıktı.-15V a bağlı 100K trimpot 25 K , transistör emitre ucuna bağlı 100K trimpot ise 600 ohm a ayrlı durumda.Trimpotları deneme amaçlı taktım heralde küçük değerli olanları takmam gerekecek.Yüksek trimpotu takınca ibre minimal da olsa biraz daha aşağıya inmişse sorun yok.
Önemli olan müzik dinlerken ibrenin nazlı nazlı oynamasıdır.
Gayet şipirdek olmuş. Dikkat edersen ibre nazlı nazlı oynuyor ve LM3915 e yaklaşık olarak sapma gösteriyor. Zaten bu devreyi yapma amacımız bu idi.Çektiğim videoyu gönderiyorum.Telife takılmasın diye sessiz çektim.İbre ile LM3915 birlikte.
Yaf benim kafam böcüklenince ters işlem yapmaya başladı. İdare et artık.Hocam ben dediğiniz gibi diyota seri bir diyot (1N4148) daha bağladım ama olmadı PPM i açınca ibre -50dB lerde durmaya başladı.Ne kadar ayar yapsam da olmadı söktüm. Şemada olan 220 ohm direnci taktım olmadı yerine 100ohm, 510 ohm taktım olmadı.Hepsini söktüm son yaptığım haline getirdim ayarladım.
Bu durum bana LM3915 deki ilk ledin sürekli yanıyor olma halini hatırlattı.Onu çözmüştün artık bunu da çözersin Yamyam hocam senden kaçmaz
Hocam ben 0dB i ayarladıktan sonra PC den -3dB - 6db . -9dB ayarlıyorum. Fakat pc den - 12dB verdiğimde ibre birden -20dB ye düşüyor. İşte ipler burada kopuyor. Sonra benim pc den her düşürdüğüm -3 desibel nerdeyse ibrede -10 dB düşüyor. LM 1875 de gördüğüm -21 dB ibrede -55 dB de görünüyor.Ancak min seviyeyi PC den sinyal vererek yaklaşık tespit edebilirsin. Eğer -30 ila -35db gibi ise bile son derece iyi demektir.
Bu durum ibrenin akımı ile ilgili.Hocam ben 0dB i ayarladıktan sonra PC den -3dB - 6db . -9dB ayarlıyorum. Fakat pc den - 12dB verdiğimde ibre birden -20dB ye düşüyor. İşte ipler burada kopuyor. Sonra benim pc den her düşürdüğüm -3 desibel nerdeyse ibrede -10 dB düşüyor. LM 1875 de gördüğüm -21 dB ibrede -55 dB de görünüyor.
Sormak istediğim şu:
Biz pc den -12dB verdiğimizde ibrenin -20dB ye bir anda inmesini engelleyebilir miyiz? İbrenin aşağıya inişi çok büyük bir adım oluyor. Bilmem sıkıntımı izah edebikdim mi?
Aha da senin ibre. 1000 KAAT olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?