Ondandır. Kabaca minumum ve max seviyeyi belirlememiz lazım.Bir ayar yapmadık log amplide ondandır belki.
Devre PDF inde 4. sayfada ibre ayarı ile ilgili bilgiler vermiş.Ama bizim ibre BBC olmadığı için ibrede 1den 7 ye kadar rakam yok.Biz nasıl belirleyeceğiz doğru desibel konumlarını?Ondandır. Kabaca minumum ve max seviyeyi belirlememiz lazım.
Devre bu hali ile 10-20 veya 30mV yani 0.03Vu gösterebilmelidir. İdeal olan 10mV yani 0.01V olmalıdır. Bu voltaj skalada -40db ye tekabül eder.
Her bir çizgiyi 5db olarak düşünürsek, 5X7=35db ederi Bir uçtan diğer uca ölçüm alanı.Eğer yapabilirsek gayet güzel olacak
Devre PDF inde 4. sayfada ibre ayarı ile ilgili bilgiler vermiş.Ama bizim ibre BBC olmadığı için ibrede 1den 7 ye kadar rakam yok.Biz nasıl belirleyeceğiz doğru desibel konumlarını?
Şöyle.Yamyam hocam dediğiniz gibi her 10 desibellik aralıkları 4 desibel olarak düşünerek ayar yapmak istedim. PDF dosyasında vermiş olduğu ayar prosedürünü uygulayamıyorum.
Önce şunu sorayım yaptığımız peak dedection devresini bağlayacak mıyım? Yoksa Log devresi ile mi önce ayar yapacağım?
Log devresi bağlıyken ibre 0 konumu yani dipteki pozisyonu için R24 trimpot ile ayarladım.
Sonra 1K -4dB ver ve ibrede 3 ü oku diyor gerekirse R4 trimpot ile ayarla diyor. Ama biz o devreyi yapmadığımız için ayar yapamıyorum. Bu R4 PDF de 3. sayfada amplification devresinde.
Nasıl yapacağız.
Hiç dert etme.Yamyam hocam işler karıştı.
Yeni yaptığımız redresör çalışıyor.Bağladım 0dB verince çıkışından 1V aldım.Log devresine bağladım.Önce ibreyi boştayken R24 trimpotu ile sıfıra ayarladım.1V 0dB verdim.İbre sona gitti.(resim 1) .Aşağıya indiremedim.-4dB verdim (resim 2) ibre 3 de olması lazım olmadı. Ayarlarda diyor ki -10dB de ibre 1 buçukda olsun.R39 ile ayarla.İşte sorun R39 ayar yapmıyor.Sonra dedim acaba devre çizimimde mi hata var ?Bulamadım.R39 trimpotuna bağlı PNP transistörlerin bağlantısında olabilir mi?Kaç kere kontrol ettim bulamadım.Ama R39 ayar yapmıyor.Siz de bir bakabilir misiniz devreye?
Sonuçta bu ibre nasıl 0dB de 4 rakamına gelecek yapamadım.
İbrenin atak hızı ve düşme hızı gayet güzel görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?