gepa kael karşılaştırması

işin sırrı uygulamada !
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
semih bey kael rölelerden fkr serilerinden ve dp serilerinden kullanıyorum.ray montaj olan bu rölelerin kutularının daha saglam yapılmasını talep ediyorum.fuarda standınıza uğrayıp dezavantajlı tespitlerimi söylemiştim inşallah dikkate alınırlar.iyi çalışmalar.
 
Er-na reaktif röle entes'in kopyası. Teknik desteği nasıl bilemiyorum.
 
Yerli marka rölelerin hemenhemen birçoğu birbirinin kopyası bir çoğunu kullandım.Gepa-Entes-Kael-Elektropan klasik kompanzasyon için oldukça anlaşılması kolay ve kullanışlı röleler. Ancak Kael Varkombi-18 TFT iki yıldır benim tek favorim. Diğer rölelerden farklı birçok üstün tarafı var. Tek kusuru vardı , ilk modellerde harmonik bozulma fazla olan tesislerde röle bazen devre dışı kalıyordu. Şimdi onuda düzeltmişler. eski modelleride fabrikaya göndediğinizde gerekli düzeltmeler yapılıyor. Bu nedenle diyebilirimki reaktif güç kompanzasyonunda istediğim birçok gereksinime cevap verebilen bir röle. Ancak konu hızlı kompanzasyon olunca durum değişiyor. Henüz Kael'den bu konuda bir çalışma duymadık, sanırım Semih bey bu konuda bir açıklama yapar. Hızlı kompanzasyon için tristör çıkışlı rölelerden Klemsan'ın oldukça gelişmiş olduğunu düşünüyorum ve kullanmak istiyorum, ancak röle ve tristör modüllerin fiyatlarının yüksek oluşu müşteri açısından büyük dezavantaj. Bu konuda bir başka alternatif olarak SVC sistemlerde Grup-Arge smart SVC yakın takipte. Ancak buradada fiyat endişesi var. Küçük müşterilerde fiyatı kabul ettirmek zor birde Harmonik koruma sıkıntısı var. Tesislerde yaygın olarak kullanılan UPS, İnverter, AC , DC sürücüler , redresörler ve frekans konvertörleri tirstörlü kompanzasyon açısından tehlike arz ettiğinden harmonik koruma için harcanacak bedellerde büyümektedir. Bu nedenle zor ve sorunlu olmasına rağmen klasik tip kontaktörlü sistemler bir süre daha gündemde kalmaya devam edecek. Bazı istisnai zorunlu durumlar hariç tabi. Öyle durumlarda fiyatı fazlada olsa tristörlü sistemleri kullanmaya mecburuz.
 
Kael varkombi 18 modelin diğer rölelerden üstün tarafı nedir.
 
Bence Kael'in tek üstünlüğü görselliği...

Diğer tüm özellikleri hemen hemen diğer reaktif rölelerde de var.

Benim favorim. Elektropan. Sebebi fiyat uygunluğu. Netice de her reaktif röle kompanzasyon aracıdır. Yeter ki sistemi doğru kurun...!

Unutmayınız, sistem doğru kurulmadıysa, kral röle kael bile olsa sorun çözülmez...!
 
KAEL'in üstünlüğü sadece görsel değil , TFT ekran olması ve bir çok parametrenin aynı ekranda görülmesi ,grafik ve diyagramların oluşu, kullanım kolaylığı ve teknik destek hizmeti KAEL'in diğer üstünlükleri. Ama tabiki önce doğru sistem kurulumu. Benim KAEL firması hiçbir bağlantım yok. Ancak denemeyen arkadaşlara KAEL röle ile tanışmalarını tavsiye ederim.
 
Bu röle gibi gösteriyor. Ben kaelin yeni serilerini tanımıyorum


jgnqq.jpg
 
Kondaş'ın VArKON 18K ve diğer serileri Mart ayından itibaren piyasada olacak ve çok iddialı bir röle olarak geliyor. bizi izlemeye devam edin :)

Kondaş'ın VArKON 18K ve diğer serileri Mart ayından itibaren piyasada olacak ve çok iddialı bir röle olarak geliyor. bizi izlemeye devam edin :)
jgrmn.png
 
Konu yanlış anlaşıldı herhalde Herkesin rölesi kendisine güzeldir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,432
Mesajlar
926,684
Kullanıcılar
451,984
Son üye
Gandalf The Grey

Yeni konular

Geri
Üst