GSM Modülü Yardım

Dediklerinizi denedim fazla bir şey değişmedi.Anten kısmını parmaklayınca biraz düzeliyor(Türk usulü tamir :)))Bence benim sorunum farklı sormak istediğim gsm modül içerisinde dahili dtmf decoder mevcut basılan tuşları seri olarak mcu ya yolluyor acaba sizin devrede haricen bir dtmf decoder kullanmanızın bir sebebi var mı ?

şuan şoktayım :) gerçekten böyle bir şeyden haberim yoktu. okadar pdf i okudum nasıl denk gelmedim bilemiyorum. gerçekten bu çok iyi oldu halen tasarımda decoder kullanıyordum artık onu kaldırayım. çok teşekkür ederim. sayfa numarası hatırınızdamı ?

diğer problem için gl865 hardware pdf inde line in çizimlerini incelerseniz şematik var.

Geçen seneden kalma PDF e baktım, yenisini de indirdim. DTMF konusunda UART data hakkında açıklama göremedim. Audio çıkıştan almaktan başka yol görünmüyor.
Kullandığınız döküman linkini vermeniz mümkün mü?

AT Commands Reference Guide
80000ST10025a Rev. 12 – 2011-09-09 SAYFA page 535 of 559 535.sayfa
3.5.7.15.7. DTMF decoder

Son düzenleme:
modülün firmware ında bir upgrade yapıldımı decoder için?

hayır aldıgım gıbı kullanıyorum.ama versıyon kac bılmıyorum bakmadım hıc :)

hayır aldıgım gıbı kullanıyorum.ama versıyon kac bılmıyorum bakmadım hıc :)

şimdi gönderdiğin pdf i inceledim emeğine sağlık. daha bir sürü özellik eklemişler. yeni firmware da var. upgrade edicem.

buarada şuanda telit üzerinden gprs ile pic için bootloader hazırlıyorum. yani uzaktan picin içindeki programı değiştirebilicez. bitince gönderirim sanada.

Sevinirim :) onu benim mcu ya adapte ederim ben atmel kullanıyorum pic kullanmıyorum :-(( Şu gprs bağlantı prosedürünüde paylaşırsanız sevinirim.Modülün tek o özelliği kaldı :))

Son düzenleme:
Sevinirim :) onu benim mcu ya adapte ederim ben atmel kullanıyorum pic kullanmıyorum :-(( Şu gprs bağlantı prosedürünüde paylaşırsanız sevinirim.Modülün tek o özelliği kaldı :))

gprs bağlantı oldukça basit.

AT+FCLASS=1 yapıyorsnuz. isteğe bağlı autoanswer modu ayarlayabilirsiniz. arama yaptığınızda karşı hatta data hattı ise otomatik cevaptn sonra arayan terminale "connected 9600" mesajı veriliyor. bundan sonra seriden ne gönderirseniz karşıya gidiyor.

Karşı hattan ziyade amacım web servera veri upload etmek.4 adet sensörüm var bunlardan aldığım verileri göndermek istiyorum.Şimdilik daha uğraşmadım ama olur inşallah datasheet okumaya devam

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,720
Kullanıcılar
452,436
Son üye
hekici

Yeni konular

Geri