<<HAYVAN KAŞINMA MAKİNASI>>

gomorra

Üye
Arkadaşlar size göndereceğim linkteki gibi bir 'HAYVAN KAŞINMA MAKİNASI' yapmak istiyoruz.Bu işle uğraşmış yada az çok dokunma sensörü ve Elektronik mantıgını herhangi bir projede birleştirmiş olan arkadaşların bu projede hangi malzemelere ihtiyaç duyuldugunu cevaplarlarsa sevinirim.

'HAYVAN KAŞINMA MAKİNASI' deyince ilk aklıma gelenler.*
1-) masum masum yatan hayvancağızın deli gibi kaşınmasına neden olabilecek bir makina 'HAYVAN KAŞINMA MAKİNASI'
2-)durup dururken düğmeye basılınca hayvan gibi kaşınmamıza yol açan 'HAYVAN KAŞINMA MAKİNASI'
bunlardan ikisi de değilse çok sevinicem.:)

*sadece şaka oku geç...:D

:) ilginç bir konu.
Sanıyorum motor miline bağlı fırçamız esnek. resımde yanlıs görmedıysem arada redüktör var . Tahmınen söylüyorum çalışmasını. redüktörün dibinde fırca sapına bağlı bir swiç var. hayvan fırçayı ileri ittiği zaman swiç kontaktörü kontaktör motoru çalıştırıyor buna birde zaman rölesi bağladıkmı ileride kendisi durur. Hayvan tekrar dokununca tekrar çalışır. bu şekilde bir döngü halinde gider.

Bu cihaz yapılır yapılmayada bu ineğe nasıl öğretecez o fırçayı ileri ittirince çalışacağını orayı çözemedim :D

Swiçi unutun denge sensörü kullanmak daha akıllıca. Videosunu izledim motor komple bağlı bulndugu fırca ıle hareket edıyor.

Son düzenleme:
Bir motor o sarı lastik kasıyıcıyı donduruyo baska bişi goremıyorum ben.

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Kullanıcılar
452,755
Son üye
İmmortalxxx

Yeni konular

Geri