henüz hevesli bir proje

yusuf123

Üye
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
44
Puanları
1
büyük bir ihtimalle hepinizin yaşı benden büyüktür ve çoğunuzun bu günlere gelebilmek için internet gibi bir aracı yoktu henüz 11. sınıfa geçen elektrik elektronik(dalım otomasyon) öğrencisiyim soracağım konuda yardım ederseniz çok sevinirim şimdi:
normal bir deodarant şişesini düşünün içinde gaz vardır ve bastığımızda o gaz deodorant olarak çıkar tam olarak böyle bir sistem kurmam gerekiyor içine güneş yağı koyucam ve bana deodarant veya parfüm gibi geri vericek ayarlanabilir şekilde olursa çok makbule geçer
teşekkür ederim saygılarımla
 
arkadaşım bunu gerçekleştirmen için kimyasal olarak bileşeni sıkıştırarak belli bir basınçta depolaman gaz olarak bulunan kimyasalları basınçla sıvı hale getirmen gerekir buda çıkacak delik buldumu tekrar gaz haline döner.. yani bunu yapman biraz zor ama elektrikle işi olurmu bi kompresör alır emişi geniş basıncı incecik yaparsın kompresör çalıştığı anda basınçlı fışkırtma yapar. eski filmlerde kullanılan parfümler gibi..
 
Öncelikle basınçlı bir kap seçmelisin
Sonrasında bu kaba likit basabilecegin tarzda basınç sibop'u yerleştirmelisin
Vakum komprasörü ile içindeki havayı emip istedigin ürünü enjekte etmelisin (belli bir dozaj da).Sonrasında itiçi gaz olarak sogutmacıların kullandıgı F-22 veya 134a gazını likit olarak basmalısın .
Tabii kabına uygun dozajlarda olmak kaydı ile.
Birde depolayıp püskürtmek istedigin ürünle kullanacagın gazın kimyasal reaksiyona girip girmedigini analiz ettirmelisin.
 
çok güzel anlatmışsınız saolun ama tam olarak hacimi ne büyüklükte olur taşınabilirmi? ve devre veya malzeme listesi olarak verirseniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst