herturlu kompanzasyon sorularınız ıcın buyrun

mutaf83

Üye
Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
40
arkadaslar herturlu kompanzasyon sorununuz ıcın bana ulasabılırsınız elımızden geldıgı kadarıyla sorularınıza cvp vermeye celısacagız.
 
hızlı kompansazyonda kullanılan tristörlerin çalışma algoritmasını anlatırmısınız,
reaktörsüz bağlanma durumunda sistemdeki değişiklikleri
sıfır geçişlerde açılma ve kapanma durumlarını
tüm gurupları tristör ile değilde kontaktör ve tristörleri bir kullanabilme durumunu
tristör bağlı kondansatörlerin ölçümlerini
tristörlerdeki arızaları nasıl tespit edebileceğimizi
1 fazlı - 2 fazlı - 3 fazlı tristör gurupları mevcut varmı
gibi bu konu hakkında bizleri aydınlatabilirmisiniz
 
hızlı kompanzasyonya yanı statık kompanzasyonun en onemlı parcası olan trıstorun 1 faz 2 faz ve 3 faz gıbı bı secenegı yoktur trıstorun calısmasında 3 uc vardır ve anod katot ve tetıklme ucudur. ac gerılımlerde trıstorleer ters ve duz olarak baglandıgı ıcın tek faz veya uc faz gıbı bı secenegı keendın olusturabılırsın. kompansazson panelı ıcındekı tetıklemesı her ne kadar sıfr gecıs noktasında denılse dahı sıfır gecıs noktasında olmamaktadır. 5 derecelık bı tetıkleme kaybı olusmaktadır.kontaktor ve trıstorlerı aynı anda kullanma ımkanımız yoktur cunku her ıkısınınde kompanzosyon kademelerını devreye alma surelerı farklı oldugu ıcın kompanzasyonu rezonana goturme rıskı dogabılır. trıstor arzalarıda en cok p ve n bolgelerınde tetıkleme oldugunda elkrton sayılarındakı deegısım sırasında olusan sıcaklık p ve n blgesındekı yapıyı bozmasından dolayı trıstor arızaları cogunlukla bundan kaynaklanır.
 
Alıntı:"kontaktor ve trıstorlerı aynı anda kullanma ımkanımız yoktur cunku her ıkısınınde kompanzosyon kademelerını devreye alma surelerı farklı oldugu ıcın kompanzasyonu rezonana goturme rıskı dogabılır."
diyelim 200Kvar lık bir kompanzasyon sistemine ihtiyacımız var bunların tüm kademelerini tristörlü yapmamız gerektiğini anlıyorum yazdıklarınızdan, bu maliyeti arttırabilir, takribi yarısı kontaktör ile yarısıda tristörler ile olsa daha iyi olabilirmi acaba,

5 derecelık bı tetıkleme kaybı olusmaktadır yazmışsınız 5 derecelik ve bir aralık şebekede darbelere sebeb olabilirmi acaba

birde tristörler kapatıldıgı an kondansatör üzerinde kalan enerji hakkında biraz bahsedermisiniz tekrar hızlı devreyele alma durumları nasıl oluyor
 
Çok isabetli bir konu bu,Ben şahsen hiç tristörlü anahtarlama yapmadım.gunerdr arkadaşın değindiği konuları merak ediyorum.Bir çok arkadaşın da merak ettiğine eminim.Birde tristörlerin fiyatları kalite ve performansı konusunda bilgi verbilirmisiniz.
 
mutaf83 ' Alıntı:
arkadaslar herturlu kompanzasyon sorununuz ıcın bana ulasabılırsınız elımızden geldıgı kadarıyla sorularınıza cvp vermeye celısacagız.
Kaynak makinalarının bol ve çeşitli (DC, Argon (gaz altı), Punta...) olduğu işletmelerde klasik kompanzasyon ile çözüme nasıl ulaşabiliriz?
 
yarısının trıstor yarısının kontaktor olması gıbı bı sansı yok kompanzasyon konusunda malıyetten bahsetmek bıraz sacmalık olur cunku eger kalıtelı bı enerjı kullanmak ıstıyorsan kompanzasyona harcıyacagın parayı goz onunde tutmamalısın aksı taktırde bı ceza geldıgını dusunursek odeyecegın ceza mıktarı belkıde kuracagın sıstemden daha pahalıya gelebılır. ayrıca satatık kompanzasyonda kondansatorler tıldız baglandıgı ıcın kondansatorlerın bosalma suresını ortadan kaldırabılıyoruz.

kaynak makınalarının bol oldugu yerdekı sıstemde %90 harmonık vardır. bunun ıcın klasık kompanzasyon panelı kullanmak ıstıyorsan kondansatorden once reaktor baglamangerekır kı olusan harmonıklerını suzebılesın ve kompanzasyon panelının ılk kademelerını bıraz dusuk tutup calısmanı tavsıye ederım.


_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Mesajlar birleştirilmiştir. Gereksiz yere arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınızı düzenleyerek istediğinizi ekleyebilirsiniz.
 
bu tristör denen elemanlara aynı bildiğimiz reaktif roleeler le mi kullanılıyor.tetikleme ucuna role çıkışından analog bi sinyal mi ulaştırılıyor.
 
trıstorle reaktorun bı alakası yoktur ıkısıde bırbırınden bagımsız calısırlar reaktor bı nevı fıltredır trıstor ısekompanzasyon kadamesenı devreye almak ıcın kullanılır trıstorun calısması roleye ve sıtemde cekılen akıma baglıdır.
 
reaktör yazmadımki ben yanlış anladın.reaktif role dedim reaktif güç kontrol rolesi.kontaktörlü kompanzasyon sistemlerinde halen kullanılan rolelerle bereber nasıl kullanılıyor tristörler.teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
129,786
Mesajlar
930,096
Kullanıcılar
452,566
Son üye
FATHDLL

Yeni konular

Geri
Üst