Gokhan ts
Üye
Evet tam olarak durum bu ben direnc ile cozdum ancak direnc isiniyor bu isiyi ortadan kaldirmak istiyorum mumkunse tabiKonu yüksek alçak ohm sorusu çok mantıklı değil. Bahsettiğim yöntemle halojenin çektiği akımla takacağınız led + direncin çektiği akım eşit ya da birbirine çok yakın olmalı. Bu durum arıza ışığı durumu için gerekiyor. Sizde sanırsam yetersiz akım çekince hiç yakmıyor. Yani devreyi, röleyi açmıyor.
Yada direnc olmadan nasil calistirabilirim dusuncesi diyelim cevap icin tesekkurler
Ben elektrikci değilim ve ne demek istediginizi tam anlamadim burdan ogrendiğim bilgiler ile bir elektrikciye gitmeyi dusunuyorum cunku hic biri bisey bilmiyorBu kadar niye uğraştığınızı anlamadım..
Eski holojen sistemi lambalardan ayırarak ucuna Ledleri beselemek içinde uygun olan bir röle ekleyin.Anahtar röleyi açıp kapasın ve ledlere de ona göre güç gitsin veya gitmesin.
Bu şekilde boşa enerjide kaybetmemiş olur ve ısı derdiniz olmaz.
Röle nedir ?
Direncten farklimi
Role dediginiz sey akımı led farlara aktarmak için mi takilir. Bu arada farlar acik iken direncler isiniyor kapali iken sorun yok
Son düzenleme: