Hurda Amplinin Başına Gelenler

Olmamış.
Kötek 🔨

Olmamış.
Kötek 🔨
Şimdi oldu mu hocam?

sw.png

Yine olmamış.
Tarif edeyim.
12V röle gerilimi direk olarak phono 2 SW orta bacağına gelir. Bu SW'e basılınca 12V PHONO2 rölesini çalıştırır. Bırakılı olduğunda bu SW 12V u FUNCTION SW'lerinin orta uçlarına verir.
Yani phono 2 diğer function beslemesini kontrol eder. Functionların beslemesini keserse function çalışmaz sadece phono2 çalışır. Functionlara besleme verirse phono 2 çalışmaz function çalışır.
Loudness devresindeki kontrol da 12V ile yapıldığı için tüm loudness SW'lerinin orta uçlarında sabit 12V bulunmalıdır. Hangi tuşa basılırsa o tuşun kontrol ettiği röle çalıştırılır.
POT'ların çizimleri de tekniğe uygun değil. Ben bir ara bu çizimi PAINT ile yapar sana gösteririm.

Potların padlerinin de çok karışık görünüyor olmasının sebebi gelen çizimlerin içinden, standart pot pinlerini kopyaladım, sonra bendeki potların pinlerini de ekledim yanlarına. Ama yollar için ne yapabilirim bende bilemedim. Çok dolandırmadan ve sıkışık olmadan çizmeye çalıştım.

SW bağlantısını çözmeye çalışıyorum. 12V röle gerilimi aslında loudness ve stereo/mono hariç diğer SWlerin orta uçlarına kadar geliyor ama Phono için eklediğim SW kafamı karıştırdı. Çizimi kontrol edip yeniden yüklerim.

Son düzenleme:
Potların padlerinin de çok karışık görünüyor olmasının sebebi gelen çizimlerin içinden, standart pot pinlerini kopyaladım, sonra bendeki potların pinlerini de ekledim yanlarına. Ama yollar için ne yapabilirim bende bilemedim. Çok dolandırmadan ve sıkışık olmadan çizmeye çalıştım.

SW bağlantısını çözmeye çalışıyorum. 12V röle gerilimi aslında loudness ve stereo/mono hariç diğer SWlerin orta uçlarına kadar geliyor ama Phono için eklediğim SW kafamı karıştırdı. Çizimi kontrol edip yeniden yüklerim.
Sen sadece SW board yap tüm SW lerin adını yaz ve yolları çizmeden bana resmini ver. Yani sadece SW lerin resmi olsun.
Ön paneldeki duruma göre gerekirse yeniden düzenleme yapabiliriz.

Tüm yolları kaldırdım. Hata sadece phono SWde miydi yoksa tamamen hatalı mıydı? :) Aslında Akai modifiye konusundaki SW kartına ve gelen çizimlere bakarak yaptım çizimi ama tüm switchler tek kartta olmayınca karışıklık oldu.
Büyük Hali: https://i.hizliresim.com/cuuu4q5.jpg

Acaba bu amplideki SWlerin pin bağlantıları farklı olabilir mi tıpkı potların büyük olması gibi?
1676480236374.png

Son düzenleme:
SW lerin belli standardı vardır. Ancak senin SW ler 4 kontaklı olduğu için kafan karışıyor.
Bize sadece tek kontak lazım. Bu kontaktan 12V u ilgili rölelere vereceğiz.
Dolayısı ile her SW'in orta uçları ortak 12V gelmesi gereken uçlardır.
1676480236374.png

Mavi yollar PCB yollarıdır. Ortak uçlara 12V gelecektir.
Resimdeki LF tuşunu iptal edip alttaki SW e yaptım. Böylece 3 adet loudnes kontrolü için 1 tane 12V giriş yapacaksın.
PH2 SW'i basılı olmadığında 12V u function SW'lerine verir. Basılı olursa PH2 rölesini çeker.
NOT:
PH2 deki açık mavi hat function'lara giden gablodur.

Buraya bugün anca bakabildim. Tekrar çizip geldim :) Hocam bu iki kartın konnektörüne de 12v u bağlayacağım. Phono sw basılı olduğunda devre tamamlanıp oradaki konnektörle diğer switchin phono1 (basılı değil) bacaklarına bağlanacak. Aslında üçlü gruptaki phono sw nin phono 1 veya 2 leri açması yeterli. Zaten sağ alttaki switch basılı değilken phono1 açık olmuş oluyor.
Bu çizim ile öncekilerin farkını anlamadım. 12V için değişiklik yaptım ve diğer kontak bağlantılarını kaldırdım.

Bu arada stereo/mono sw için orijinal karttaki devreyi buraya alacağım fakat gürültü konusunda şüphelerim var. Çünkü buraya blendajlı kablo ile ses kablosunun bağlanması gerekecek sanırım.

Ekli dosyalar

• sw.png
    sw.png
    298.1 KB · Görüntüleme: 3
Phono 1 röle için function sw çıkışını kullanacaksın. Phono 2 sw sadece phono2 röleye gidecek.
Mono stereo sw kullanma. Başka bir amaç için kullan.

Çizimi güncelledim. Bu stereo/mono switchini belki ppm yaparsak onun fonksiyonu için kullanabiliriz. Başka bir şey aklıma gelmedi hocam.

Elektronomi'den aldığım Wima kondansatörler de geldiler bugün. Bazı malzemeleri de yedekli alıyorum.
Geriye Ebay'den aldığım koruma entegresi ve STK'lar kaldı.

Ekli dosyalar

• sw.png
    sw.png
    153.2 KB · Görüntüleme: 9
  • 33a63ebc-7a6b-40c9-9663-ac752338eb1a.jpg
    33a63ebc-7a6b-40c9-9663-ac752338eb1a.jpg
    207.6 KB · Görüntüleme: 11
  • ba7f0d97-ace5-43f3-a6e8-3a0994dba4c1.jpg
    ba7f0d97-ace5-43f3-a6e8-3a0994dba4c1.jpg
    298 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular