Kargo Almanya'dan geliyor fakat eğer Çin üretiyorsa güvenilmez zaten o kadar para vermeye de gerek kalmaz bu durumda.
Acoustic Research markasının hoparlörlerini görüyordum da kablosunun kaliteli olduğunu bilmiyordum. Fakat bunun bile fiyatı 50-60$ seviyelerinden başlıyor. Ixos zaten bulunmuyor.
Şunu alıp geçeceğim sanırım.
İkinci ele de girmek istemedim.
PSU'ya giden uçları zaten + ve - olarak hazırlamıştım önceki mesajlardaki fotoğrafta. Voltaj ve pot bağlantılarını yaptıktan sonra bu ses kablosunun gelmesini bekleyeceğim. Elimdeki dandik kablo ile de yapabiliriz ama belki kötü değerler çıkabilir.
Testi nasıl yapacağız? PCden müziği açıp aynı anda PC'nin LINE-IN girişinden test yapılabilir mi? Programdan gerekli ayarları yapacağım fakat illa farklı bir aygıt gerekir mi sizce? Elimde CD okuyucu yok.
Birde şebeke girişindeki topraklama kablosunu kullanmayacağız değil mi? Şuan boşta duruyor.
Hoparlör swlerindeki kulaklık şasesi de boşta. Bunu nereye bağlamamız gerekli?
AR markası nispeten kaliteli ve her keseye hitap edebilen ürünlerdir.
Günümüzde zilyon dolara kablolar satılırken, AR marka bir kablonun 25$ (Takribi 500TL) civarında olması pahalı sayılmaz. Ben bu ürünlerden zamanında bir yığın almıştım.
Hatta paranın çok olduğu dönemlerde MONSTER kablo bile almıştım.
MONSTER o yıllarda kablolarda söz sahibi ciddi bir firma idi. Ancak digital tekniğin gelişiminden sonraki üretimleri çöp durumda. Sanırım çinde yaptırmışlar.
Sen PSU'yu kafana takma. Zaten PSU çıkışında + ve - uçları LN
Monitör devresine, ton kontrole ve loudness devresine bağlayacaksın o kadar, 0 uçlarında hiçbir bağlantı olmayacak, ama sıfır uçlarının şaseye çok iyi temas etmesi şarttır.
Test için kablo alma istersen. Sana çok özel bir kablo yapalım. Bu kablo ile tüm devreleri ölçebilirsin. Ölçüm bittikten sonra zaten bu kabloyu kullanmayacaksın.
Ancak test için bir PC ses dinlemek için ise başka bir PC veya ses kaynağına ihtiyacın olacak.
Aynı PC yi dinleme ve test amacıyla kullanabilirsin ancak kafan karışır.
Bu kaynak teyp radyo CD/DVD veya PC olabilir. Önemli olan ses kaynağının ayrı olması. Kalite ses olması da gerekli tabii.
Senin halletmen gereken şey ses kaynağının çıkışlarını ampliye girebilmendir.
Kaliteli ve iyi bir test için KULAKLIK kablosu bulabilirsen, bunun ucuna bir tane 3.5mm jak bağlayarak özel bir kablolama ile tüm devrelerini ölçebiliriz.
Bunun için tüm devrelerin çıkışlarında 3 lü precişın soket olması ve kablonun bu ucunda da 3 lü precişın soket olması yeterlidir.
https://www.n11.com/urun/kulaklik-kablosu-2-li-blendajli-kablo-cift-blendajli-kablo-75-mt-3356662
Şebeke toprağı trafo yakınlarından metal plakaya bağlanmalıdır.
Kulaklık şasesi doğrudan AMPLI PSU nun şase ucuna bağlanmalıdır.
Orada hoparlörlerin şaseleri de bağlıdır.