Sendeki hıdırlar kaliteli olmadığı için gevşek olabilir. Ne yazık ki kaliteli temin etmelisin.Elimdeki precision headerlar pinlere çok sıkı oturmadığı için tunik takmıştım. Birçok yerden farklı miktarda almama rağmen tümünde durum böyle ne yazık ki. Söküp header takayım o halde. Tık diye takılıyor fakat biraz gevşek duruyor.
Monitör şasesi için o vida kısmına pcbyi çok az yukarı kaldırarak yükseltme vidası takabilirim. O kısımda sadece input kartının şasesi kalmış olacak.
Bendeki blendajlı kabloların bazılarında şase kablosu bir ucunda var diğer ucunda yoktu. Sebebini anlamamıştım meğerse böyle olması gerekiyormuş Benim de işime yaradı nu kablo direkt hazır sadece header takacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 96922
Loudness ve ton kontrol devrelerindeki opampların besleme şaseleri vidalar vasıtası ile şaseye irtibatlı şu anda. Bunları da yine kalın bir kablo ile simetrik besleme devresine götürmem gerekir mi?
Yada alüminyumu kestiğim için oluşacak şase hatalarını engelleyebilir mi?
Loudness kartındaki headerlar bunlar sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 96921
Linkteki kabloyu hep test hem sonrası için düşünmüştüm aslında. Şuan kullandığım kablo Hytech diye bir markaya ait çok kaliteli olmadığını düşünüyorum.
Ya da şöyle yapabilirsin.
Ölçümler bitinceye kadar hıdırları kullanırsın. Daha sonra ilgili yerleri tunik konnektörlerle sıkıca halledebilirsin.
Ya da precişın entegre soketlerini düzgün kesebilirsen de olur. Bunun için 6 pinli soketlerden bol miktarda alabilirsin.
https://www.robotronik.com.tr/6-pin-precision-entegre-soket-skt0001
Aslında ampli tasarımımzda bazı esneklikler bile bulunmaktadır. Ama malzeme temini işi yokuşa sürüyor.
Monitör kartı fazla zorlanmıyorsa sorun olmaz. 1mm kadar esnetebilirsin. Ama bunu yaparken lale jakların vidalarını gevşetmelisin ki plakete zarar vermeyesin.
Demek ki teknik böyle söylüyormuşBendeki blendajlı kabloların bazılarında şase kablosu bir ucunda var diğer ucunda yoktu. Sebebini anlamamıştım meğerse böyle olması gerekiyormuş Benim de işime yaradı nu kablo direkt hazır sadece header takacağım.
Diğer forumdaki kişilere kapak olsun
Yani benim burada önermiş olduğum ya da ısrar etmiş olduğum bir teknik, taa o amplinin yapıldığı tarihlerde geçerli imiş. Ben o tarihlerde daha çocuk olduğum için bu amplideki bu kablolama tekniğini bu ampliden kopya çekmem mümkün değildir.
ÖZETLE:
Herifler.. PARDON BEY'ler zaten zamanında yapmışlar.
Hiç bir devreden şase hatlarını kablo ile taşımayacaksın. Tüm devrelerin şase dönüş hatları alüminyum GROUND PLANE tarafından iletilmektedir.
Eğer ön devrelerin dönüş hatları ile çıkış devrelerinin dönüş hatları ground plane de çakışır da aksaklık yaratırsa, o zaman ayrı ve bağımsız bir hat ile sistem sıfır noktasına götürülmesi gereklidir.
Bu aksaklıklar mikrovoltlar seviyesinde incelendiği için belli bir kural konulamaz.
Şimdilik bizim tasarımımız metal ground plane uygulaması şeklindedir.
Loudness kartındaki hıdırlar onlar. Bir tane 3 lü giriş hıdırı, iki adet te 3 lü çıkış hıdırı bulunur. Çıkış hıdırlarından birisi balans potu içindir.
Ton kontrol ve loudnes hıdırlarının aynı tip olması kolaylık sağlayacaktır.