Hurda Amplinin Başına Gelenler

İki tane STK buldum fakat bunları şimdi kullanmak için değil sonra kullanabilmek için alacağım.
STK465
STK465

Ekli dosyalar

• 0fe0b9ac-bd17-45e8-ba1a-f34f4a040f4d.jpg
    533.4 KB · Görüntüleme: 4
Fontlar ve yazılar rahatlıkla taklit edilebiliyor. Bu sebeple yazılardan orijinal ürün anlaşılmıyor.
Jaklar da gelince gabloyu yaparız.

Loudness trimpotlarını tam 50K olarak bir türlü ayarlayamadım. 51.5 Gibi ayarladım ikisini de. 500K potlar tam ortada. Ton kontrol trimpotlarının birinin toleransı fazlaydı sanırım aynı seviyede farklı değer çıkıyordu. Seviyeyi ayarladım 40K yaptım söylediğiniz gibi.

DİKKAT!!!
Testte kullanılacak gabloları özel tarif üzerine yapacaksın haa.

Bugün jaklar da geldiler. İçini açıp fotoğrafını çektim. İşaretlediğim yerler aynı uçlar. Buradaki özel bağlantı nasıl olmalı?

Bir de shield için yağ tenekesini kesip oraya uygun bi şekilde monte etsem fayda sağlar mı?

Trimpotlar tam olarak ayarlansa bile bir iki db lik fark olabiliyor. Tam ayarlama için audio analizer gereklidir. Ama 1-2db lik fark önemli değildir.
Tüm test kablolarının bağlantısı için sana özel resim çizeceğim.
Şimdiden kalın ama uzun normal kablo da temin et. Uzunluğu kablo uzunluğundan 20cm kadar daha uzun olacak.

TEST GABLOSU

Test gablosunun bir ucunda precişın hıdır, diğer ucunda PC line in için 3.5mm jak bağlıdır.
Temin edilen kulaklık gablosunun şaseleri pre hıdıra lehimlenecek, jak tarafında şaseler boşta bırakılacaktır.
Jakın şasesine kalın normal kablo lehimlenecek, bu kablo ile kulaklık kablosu muhtelif yerlerden bandlanarak yanyana olması sağlanacaktır.
Hıdır tarafından sonra kablo 20-30sm daha uzun bırakılacaktır.
Bu kalın kablonun ucu 12V regüle PSU nun 0 ucuna bağlanacaktır.
Hangi devre test edilecekse o devrenin çıkışına pre hıdır bağlanacaktır.
Böylece o devrenin karakteristiği PC den ölçülecektir.

Son düzenleme:
Kabloları hazırladım Özel mesajda bahsettiğim kabloda omaj çıkınca onu kullanmadım.
Elimde bulunan blendajlı güç kablosunu kullandım. İçindeki iletken ondan daha kalındı. Blendaj kısmını değilde iç kısımdaki iletkeni kullandım direkt.

Ekli dosyalar

• ses-kablosu.jpg
    304.3 KB · Görüntüleme: 7
  • test-kablosu.jpg
    313.7 KB · Görüntüleme: 7
Gabloların bağlantıları belli değil.
Hata yapmamışsan çalışır.
Kabloda omaj sözkonusu olamaz.
0.01 ohm belki
0.1 ohm zor
1 ohm olursa çöpürdek.

Kabloyu tam çizdiğiniz gibi yaptım hocam. Örneğin headerdaki şase ile 3.5mm jakın şasesi birbirinden ayrı. Sağ ve sol kanalı da daha önceden kullandığım kabloya bakarak bağladım iki kablodada. Kırmızı sağ siyah sol olacak şekilde.
Ölçü aletimden midir nedir anlamadım ama o kabloda 0.02 gibi bir omaj çıkıyordu. Uzun süre bekleyip ölçtüm fakat düşmedi, bende kullanmaktan vazgeçtim. Şuan bağlı olanda direkt 0 ölçülüyor.

Yarın shield için malzeme bakıp uygun bir kesim yapacağım. Önce ton kontrolü ölçeceğiz değil mi hocam? Bunun testi için gereken bir program varsa indireyim.

0 ohm ise uygundur.
SHIELD için acele etme. Normal koşullarda shield sinyal seviyesine göre sadece 1-2db farkeder.
Ama alçak frekanslarda gürültü faktörü varsa shield gerekir. En son yapılabilir.
Önce L/N input state Sonra ton gontrol. EN sonra ise loudness test edilecek.
Bu devrelerin testlerinin bitiminden sonra ampli çıkışımızı başka bir ampliye bağlayarak ses testi yapmamızda fayda vardır. @sasen1 gibi.
Ses testimiz normal olursa STK devresini yaparak güç amplimizi devreye alacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…