Önemli olan bir seviyeye ulaşabilmendir.Aslında osilaskop için pcdeki 5,25”lik alana uygun bir modül yapmıştınız sanırım, ben onu kastedmiştim.
Potların bağlantısı için önerilerinizi alabilirim hocam. Aslında ince kablolarla bile gürültü olmaması lazımdı ama nedense problem çıktı.
Belki de hiç katkısı olmayacak ama yapılabilecek bişey varsa da denemek isterim.
Aslında gürültüden dolayı hevesim biraz kursağımda kaldı diyebilirim. O kadar malzemeyi ölçüp eş değer olanlarını belirleyip kullandım, malzemelerin çoğunu kaliteli ve markalı aldım ama tam istediğim sessizlikte olmadı, ufaktan gürültü var.
Muhtemelen temel bazı şeylerde hatam var. Belki sonraki projelerde daha iyi sonuçlar alırım. Temelden kastım lehimleme ve süresi ile ilgili.
Ama son yaptığımız işlemlerden sonra gürültü anlamında daha iyi durumdayız.
Bu amatörlüğüme rağmen ve bu alanın çok dışında biri olmama rağmen yardımcı olmaktan bıkmadığınız için çok teşekkür ederim hocam.
Gürültülü (hıss) olsa da önemli olan bu amplideki ses kalitesi ve diğer amplilerle kıyaslama unsurudur.
Örneğin önceki ŞARP amplin ile bu ampliyi yarıştırırsan ayıp etmiş olursun. Çünkü şarp ampli hurda sınıfında idi.
Ama GRUNDIG V7000 ile kıyaslarsan, gürültü haricinde band genişliği konusunda fikir edinmiş olmalısın.
Eğer tasarımı tam anlamı ile yapabilmiş olsaydın (amatörler için pek mümkün olmasa da) gürültü unsurunun da @sasen1 in amplisindeki gibi düşük olması gerekirdi.
Ama düşük gürültü ile senin sistemin gürültü arasındaki tasarım faktörü eğer halledilebilecek ise bir yığın masraf gerekebilirdi.
Sorun değil.