Bu durumda STK ile loudness devresi arasında grounding veya kablolama hatası var kesinlikle.Söylediğiniz şekilde loudness opamp potlarını kıstım, STKdakileri de açtım, fakat gürültü azalması gerekirken tam tersi biraz daha arttı hocam. Son sesteyken cızırtılı gürültüden Hıss gürültüsü anlaşılmıyor bile hatta.
Ton kontroldeki pot kablolarının kalitesiz olması trafodan gelen titreşimleri olduğu gibi alıp sese dahil ediyor olabilir mi? Bu kabloları da blendajlı kablo ile değiştireceğim son bi aşama olarak. Tabii blendaj denilen kısım boşta olacak şekilde. Yine düzelmezse sonrası zaten belli
Bu trafoya da gürültüsünden dolayı ne kadar toroid olsa bile güvenemedim.
ÖNEMLİDİR:
Pot tamamen kısık iken duyulan gürültü arttı mı?
Volüme potu ile oynarken gürültülerin durumu seviyeye göre ne alemde.
STK pre state ground ile loudness ground birleştirilmişmi idi.
Bu işlem yapılırken loudness çıkış kablosu STK ya bağlanırken şase ucu da bağlanmalı, STK daki şase jumperı sökülmelidir.
PC ile ölçüm yapılırken volüm potu kısık durumda iken gürültü kaç civarı idi.
Ton konrole geçebilmemiz için loudness ile STK ampli arasındaki sorunu halletmemiz gereklidir. Çünkü volüme potu tam kısıkken bile gürültü oluyor demiştin. Bu gürültü cızırtılı şekilde olduğu için tam anlaşılamıyor.
Bu arada volüme potu ve PCB si ve bağlantılarını yeniden düzenlemek gerekebilir.
Senin blendajlı kabloların zaten orijinal ve birinci sınıf. Ancak volüme pot bağlantısındaki kablolarda hata olasılığı olabilir.
O trafo birinci sınıf ve galiteli. Zaten trafodan genellikle HUMM HIRR gibi sesler gelebilir.