Tekrardan selam,
Söylediğiniz gibi volume kablolarını ikili olarak alüminyum folyo ile kapladım fakat bir etkisi olmadı. Ama hesapta olmayan olası gürültüleri engelleyecektir muhtemelen.
Öncelikle farklı opamp denemesinde sonuç değişmedi, bu gürültü yine devam ediyor. PCye bağlayıp denemedim sadece hoparlörlerdeki gürültüye baktım. Zaten bu gürültü pcden dinlerken fark edilmiyordu.
Şimdilik 5218leri taktım.
Öncesinde yaptığım bazı testler:
Sesi monitörden direkt güç katına verdiğimde bu cızırtı sesi duyulmuyordu. Sadece en başından beri olan HISS vardı. Burası normal.
Ancak devamına ton kontrolü eklediğim anda ampli çıkışında gürültü duyulmaya başlıyordu. Ton kontrolü devreden çıkarıp, sesi monitörden direkt loudnessa oradan da güç katına bağladığımda gürültü çok yüksek olmasa da yine vardı ama çok net duyulmuyordu. Bu gürültüler yine volume kısıkken var olup, %70ler seviyesinden sonra yavaş yavaş artıyordu.
Bu durumda işkence testi için birer tane daha ton kontrol ve loudness devresi yapmak şart oldu. Bu testi yine ampli içine monte ederek yapacağız sanırım.
Bu sefer eleman seçerken nelere daha çok dikkat etmem gerekir? Ton kontrol ve loudness için özellikle sinyal yollarındaki dikkat edilmesi gereken direnç veya diğer elemanlar hangileridir hocam?
Aslında aklımda L alüminyum için manyak fikirler var ama ölçüm yaptıktan sonra mantklı olur mu konuşuruz hocam.
Ton kontrol ve loudnessı L alüminyumu üstten tekrar bükerek potlara kablo ile götürmek yerine direkt pcbye lehimlenebilecek şekilde yapmak gibi bir manyaklık aklımdaki