iç yıldırımlık

elektro34

Üye
Katılım
9 Şub 2007
Mesajlar
242
Puanları
1
Yaş
40
iç yıldırımlık diye bir şey duydum ama ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok bu konuda fikri olanlar birşeyler yazarsa öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.elektro34,iç yıldırımlık yerine aşırı gerilim koruma ürünleri de diyebiliriz.Gerek atmosferik olaylar neticesinde,gerek ise Şebeke hareketleri ve çeşitli arızalar nedeniyle aşırı gerilimler oluşur.Kısa süreli bu aşırı gerilimler,binalarda ve tesislerde çeşitli elektronik kart ve cihazların arızalanmasına,üretim durmasına bilgi kayıplarına vs. neden olur.Bunları önlemek için çeşitli aşırı gerilim koruma ürünleri elektrik panolarına,telefon panolarına,data ve kamera hatlarına monte edilirler.Konu ile ilgili detaylı bilgiyi OBO BETTERMANN - TBS. Potansiyel Dengeleme Sistemleri
PHOENIX CONTACT
Paratoner, Yıldırımdan Korunma, Paratonerler, Aktif Paratonerler, Paratoner Sistemi, Aktif Paratoner adreslerinde bulabilirsiniz.
 
teşekkür ederim cevabın için sn,teknisyen..
 
iç yıldırımlıklar(parofodur) genellikle faraday kafesinin uygulandığı binalarda yani önemli malzeme veya cihaz ların bulunduğu yerlerde kullanılır.bunun amacı binaya isabet eden yıldırımın önemli cihazlara ve binanın elektrik ve elektronik sistemine zarar vermeden emniyetli bir şekilde toprağa akışının sağlanmasıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,225
Mesajlar
924,408
Kullanıcılar
451,592
Son üye
Elektromanyakid

Yeni konular

Geri
Üst