Invertör seçimi, akü hesaplama ve bir kaç ufak soru...

SANANE_

Üye
Katılım
21 Haz 2024
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba, elektrik kesintilerinden etkilenmemek için tüm evde kullanmak adına bir çözüm arıyordum bir süredir. UPS olarak bilindik firmalar ile iletişime geçtim 20kw kapasiteli yedekleme için 20bin dolar civarı fiyat verdiler fazla geldi, invertör ve lifepo4 akü olarak bakayım dedim 3 fazlı invertör ve akü derken yine saçma fiyatlara çıktı. Görüştüğüm solar firmalarından birisi çözüm olarak daireye giren 3 faz'dan 1 tanesini hiç kullanmayıp, 1 fazı yedeklememe gerek olmayan klima gibi ürünlerde diğer fazı da aküden yedeklemeye ihtiyaç duyacağım yerlerde kullanacağım bir sistem önerdi ki bu aklıma yattı.

Bilenlere sormak istediğim bir kaç soru var;

1- Tommatech Mplus 11K 48V Off-Grid 1Faz Akıllı İnverter almayı düşünüyorum, aynı ürünü ya da markayı kullanan sorun yaşayan var mı?

2- Üstteki invertör ile elektrik kesintilerinde aküden şebekeye kaçak olma ihtimali var mı yoksa kaçak olmasın diye ekstra limitör tarzında bir şey de konulması gerekiyor mu?

3- Herhangi bir yasal izin almam gerekiyor mu?

4- İnvertör 11kw olduğu için aküden tam kapasite ile beslemek istersem 11000w/48v = 230A akü mü almam lazım doğru mu anlıyorum? Megacell'den 51.2v 200ah akü alıcaktım ama teknik dökümanda maks deşarj 100A yazdığını sonradan gördüm dolayısıyla anladığım kadarıyla aküden maks anlık 5000w civarı çekmeme izin veriyor o yüzden minimum 3 tane alıp 300A'ya mı tamamlamam lazım?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İnverterde 11kw, anlık güç verebilme kabiliyetidir. Aküyü seçerken, bu gücü ne kadar süre ya da toplam ne kadar güce ihtiyacınıza göre akü kapasitesi seçmelisiniz.
Şebeke kesintisinde devreye girecek şekilde daire panosuna konulacak bir kontaktör ile şebeke ve ups/inverter birbirinden yalıtılabilir.
Yasal bir durum olur mu bilmiyorum, duymadım. Sonuçta ruhsat projeye göre veriliyor ve projede olmayan bir tadilat yapılacak. Doğalgaz için bu durum önemli fakat elektrik için duymadım. Solar yedeklemeler yapanlar var.
Akü kapasitesi gece ihtiyacını karşılayacak şekilde seçilerek gün boyu solar panellerle desteklenebilir. Böylece yıllar sonra kendini amorti etme durumu da olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,042
Kullanıcılar
451,144
Son üye
SudeN1903

Yeni konular

Geri
Üst